Koeien mogen niet meer grazen rond Drakolimni

De komende drie jaar mag er geen vee grazen rond Rizina en Drakolimni, twee meren in het bergachtige gebied van Zagori, in het noordwesten van Griekenland. Het verbod geldt voor een gebied van 354 hectare.

Aanleiding voor het graasverbod is volgens het Griekse ministerie van Milieu een toename van de veestapel in het gebied. Dit leidde tot overbegrazing, wat negatieve gevolgen heeft voor de weiden die het meer omringen.

Planten worden geheel of gedeeltelijk vernietigd door het vee, er is sprake van bodemerosie en hoge ammoniakniveaus zorgen voor vervuiling van het milieu. De grazende koeien vormen ook een bedreiging voor het leefgebied van wilde geiten, die beschermd worden door nationale en EU-wetgeving.

Het ministerie zegt dat in samenwerking met de regio Epirus drinkplaatsen voor vee worden gecreëerd buiten het uitsluitingsgebied.

Drakolimni (Drakenmeer) ligt op 2050 meter hoogte en is aangewezen als speciaal beschermingsgebied voor wilde vogels in het Natura-netwerk van de EU. Het meer, dat dateert uit de ijstijd, is ook het leefgebied van unieke alpenwatersalamanders (Ichthyosaura alpestris).

2 Responses to Koeien mogen niet meer grazen rond Drakolimni

  1. Rob Alberts schreef:

    Mooi nieuws voor de natuur!

    Optimistische groet,

  2. […] Koeien mogen niet meer grazen rond Drakolimni […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: