Geen mini-lockdowns meer in ‘rode’ regio’s

Er komt een einde aan mini-lockdowns voor regio’s die rood kleuren op de corona-risicokaart. Ook komen er versoepelingen voor mensen die vóór de herfst volledig zijn gevaccineerd.

Dat kondigde minister van Volksgezondheid Thanos Plevris aan tijdens een persconferentie. Hij herhaalde ook de oproep aan de mensen om zich te laten vaccineren tegen het coronavirus. Wie volledig is ingeënt krijgen volgens Plevris ‘extra vrijheden’.

In bars, clubs en restaurants die ‘Covid-vrij’ zijn (waar alleen volledig gevaccineerde klanten worden toelaten) hoeven gasten binnen dan geen vaste zitplaats meer te hebben en mag er muziek worden gedraaid en kan er gedanst worden.

Zaken die zowel gevaccineerde als niet-gevaccineerde gasten toelaten, moeten zich aan de bestaande regels houden. Dat betekent: zittende klanten en geen muziek.

Mini-lockdowns afgeschaft

In regio’s die op de Griekse corona-risicokaart rood kleuren wordt geen mini-lockdown meer opgelegd. Inwoners van deze gebieden hoeven dan alleen extra voorzorgsmaatregelen te nemen. Zij moeten een mondkapje dragen en zich houden aan de sociale afstandsregels. Dit geldt voor iedereen, gevaccineerd of niet.

De nieuwe maatregelen worden vanaf zaterdag 9 oktober in heel Griekenland van kracht.

Twee nieuwe regio’s kleuren ‘rood’

De regionale eenheden Serres en Karditsa hebben vandaag de kleurcode ‘rood’ gekregen op de Griekse corona-risicokaart vanwege de recente stijging van het aantal besmettingen.

Thessaloniki, Halkidiki, Larissa, Kilkis, Pieria, Pella, Kastoria, Drama, Imathia, Xanthi en Kavala houden hun rode status. De regionale eenheden Fthiotida en Arta zijn ‘groen’ geworden.De laatste ontwikkelingen en maatregelen rond de coronacrisis vind je in het speciale dossier:  Coronavirus in Griekenland. Deze pagina wordt dagelijks bijgewerkt.
One Response to Geen mini-lockdowns meer in ‘rode’ regio’s

  1. […] Geen mini-lockdowns meer in ‘rode’ regio’s […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: