Vergeet de eilanden, kies PE-LO-PO-NNESE!

Wat is het eerste dat in je opkomt als je ‘vakantie in Griekenland’ hoort? Stel deze vraag aan een aantal willekeurige mensen en de kans is groot dat ze als antwoord ‘de eilanden’ geven. Maar wie op zoek is naar een helderblauwe zee, eten om van te watertanden en plaatsen boordevol geschiedenis heeft meer opties.

De Peloponnesos bijvoorbeeld. Want alles wat de eilanden te bieden hebben, is daar ook te vinden. In een nieuwe toerismecampagne voor de regio wordt de draak gestoken met alle stereotypen die toeristen opnoemen als ze denken aan een vakantie in Griekenland.

In de promotievideo doet een leraar een poging om uit te leggen dat de regio vroeger een schiereiland was, maar dat het sinds het kanaal van Korinthe is aangelegd nu als een eiland kan worden beschouwd. En de lokale kafeneio-eigenaar vertelt dat hij alle oude mannen in het dorp ‘Peloponnesos’ laat googelen om de regio een hogere positie in de Google-zoekopdrachten te geven. PE-LO-PO-NNESE!

7 Responses to Vergeet de eilanden, kies PE-LO-PO-NNESE!

 1. Wim schreef:

  …Om dan nog maar van Pilleon te zwijgen: nog meer prachtige natuur en lekkere 🇬🇷 keuken! 👍

 2. Frans Happel schreef:

  De Peloponnesos wordt al als vanzelf overstroomd door Atheners die de soms krankzinnige prijzen op de eilanden (witwassende Russen vinden daar niks te duur) niet meer kunnen betalen. En de stroom aan vreemdelingen met hun grote koekjesdozen hebben de Peloponnesos al geruime tijd verstopt. Zo’n gelikt reclamefilmpje is dus absoluut nergens voor nodig, laat staan dat het gemeld moet worden

  • Pierre Helfer schreef:

   Frans, wil jij/willen jullie Petalidi en de rest van de Peloponnesos soms helemaal voor jullie alleen? Ik snap je reactie werkelijk niet.. Een beetje promotie maken voor de “Plop” daar is m.i. niets mis mee, in tegendeel. Laat de mensen maar weten hoe mooi het hier is. En het filmpje laat zien hoe het is, En laat de Atheners lekker genieten van de Plop, immers veel Atheners komen hier vandaan en zoeken hun thuishaven op, en daar is niets mis mee. Lang leve het toerisme op de Peloponnesos!

 3. Pierre Helfer schreef:

  Slap argument en slap antwoord!

 4. Liset schreef:

  Grappig 😁. En ook een schitterend een veelzijdig gebied. Voor elk wat wils. Vooral de bergdorpjes hebben mij verrast (Kalavrita en omgeving)

 5. […] Vergeet de eilanden, kies PE-LO-PO-NNESE! […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: