Efood-bezorgers leggen werk 24 uur neer

Hoewel de Griekse maaltijdbezorg-app Efood beterschap beloofde, hebben bezorgers vandaag voor 24 uur het werk neergelegd uit protest tegen de arbeidsomstandigheden in de sector.

Het bedrijf maakte gisteren bekend dat alle contracten voor bepaalde tijd omgezet worden in contracten voor onbepaalde tijd. Deze maatregel heeft betrekking op 2016 bezorgers. Een dag eerder protesteerden de bezorgers met een werkonderbreking en een stoet van motoren en scooters bij het Ministerie van Arbeid in Athene.

De bezorgers eisten niet alleen een vast contract, maar ook dat het bedrijf de motor ter beschikking stelt of een bonus van 15 procent betaalt en de benzine vergoedt.

Efood raakte vorige week in opspraak omdat het bezorgers met een tijdelijk contract zou chanteren. In een e-mail kregen 150 maaltijdbezorgers die een contract van drie maanden hadden te horen dat ze hun contract zouden verliezen, tenzij ze als freelancer aan de slag gingen.

Die mail werd op social media geplaatst en veroorzaakte daar een enorme golf van solidariteit voor de maaltijdbezogers. Via de hashtag #cancel_efood lieten boze klanten op Twitter weten dat ze de app van Efood hadden verwijderd en de dienst niet langer zouden gebruiken uit protest tegen de behandeling van de werknemers.

One Response to Efood-bezorgers leggen werk 24 uur neer

  1. […] Efood-bezorgers leggen werk 24 uur neer […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: