Grieks erestaatsburgerschap voor historicus Mazower

De Britse historicus Mark Mazower heeft het erestaatsburgerschap van Griekenland gekregen voor ‘de promotie van Griekenland, zijn lange geschiedenis en zijn cultuur bij het internationale grote publiek’.

Hij werd ook geroemd om zijn bijdrage ‘aan de opkomst van de historisch gevormde identiteit van het Griekse volk’ door ‘zijn wetenschappelijke betrokkenheid bij de moderne Griekse geschiedenis.’

Het besluit is ondertekend door president Katerina Sakellaropoulou en minister van Binnenlandse Zaken Makis Voridis. Volgens de Griekse wet kan het erestaatsburgerschap worden toegekend aan mensen die ‘uitzonderlijke diensten hebben verleend aan het land of wier naturalisatie het algemeen belang dient.’

De 63-jarige Mazower studeerde geschiedenis aan de universiteiten van Oxford en John Hopkins met als specialisatie Griekenland, de Balkan en het Europa van de 20e eeuw. Hij schreef hierover ook diverse boeken. Mazower doceert aan Columbia University te New York.

Momenteel houdt Mazower zich bezig met de geschiedenis van de Griekse Onafhankelijkheidsoorlog van 1821 en de historische evolutie van de Griekse eilanden. De historicus is ook lid van de commissie ‘Griekenland 2021’.

One Response to Grieks erestaatsburgerschap voor historicus Mazower

  1. […] Grieks erestaatsburgerschap voor historicus Mazower […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: