Efood onder vuur om ‘chantage’ bezorgers

De Griekse maaltijdbezorg-app Efood ligt onder vuur vanwege de manier waarop het bedrijf omgaat met de arbeidsrechten van zijn personeel. Talloze klanten hebben op social media hun ongenoegen geuit.

Aanleiding voor de storm van kritiek was een e-mail die Efood naar 115 bezorgers stuurde. Daarin werd hen medegedeeld dat ze hun contract van drie maanden zullen verliezen, tenzij ze freelancer worden. Het bedrijf schrijft dat het besluit is genomen ‘in het kader van het verhogen van de productiviteit en zijn bredere strategie’.

De e-mail werd op social media geplaatst en veroorzaakte daar een enorme golf van solidariteit voor de maaltijdbezogers. Via de hashtag #cancel_efood lieten boze klanten op Twitter weten dat ze de app van Efood hadden verwijderd en de dienst niet langer zouden gebruiken uit protest tegen de behandeling van de werknemers.

De hashtag #cancel_efood was vandaag trending in Griekenland en klanten gaven negatieve beoordelingen van de app in de playstore. De waardering daalde in korte tijd van 4,7 naar 2,9. vakbond die werknemers in de hotel-, toerisme- en voedselindustrie vertegenwoordigt, beschuldigde Efood van ‘chantage’.

Onjuiste bewoordingen

Efood zegt in een verklaring de ‘onjuiste bewoordingen’ in de mail te betreuren. “Het was niet de bedoeling om een ​​klimaat van onzekerheid te creëren onder de bezorgers. We wilden die werknemers wiens contract afliep [op 30 september], een nieuwe manier van samenwerking aanbieden die positief zal werken voor beide partijen.” De verklaring van het bedrijf veroorzaakte een nieuwe verontwaardiging op social media.

Efood werd 10 jaar geleden opgericht en werkt samen met meer dan 15.000 zaken in 90 steden in Griekenland. Het bedrijf zegt dat het 3700 mensen in dienst heeft, waarvan 3000 in de bezorging.

2 Responses to Efood onder vuur om ‘chantage’ bezorgers

  1. […] Efood onder vuur om ‘chantage’ bezorgers […]

  2. […] raakte vorige week in opspraak omdat het bezorgers met een tijdelijk contract zou chanteren. In een e-mail kregen 150 maaltijdbezorgers die een contract van drie maanden hadden te horen dat […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: