Britse tiener houdt Maria Sakkari uit finale

Het is Maria Sakkari niet gelukt om de finale van de US Open te bereiken. In de halve eindstrijd bleek ze niet opgewassen tegen Emma Raducanu: 6-1, 6-4.

Sakkari was in de eerste set door 33 onnodige fouten en zeven gemiste breekkansen kansloos tegen de pas 18-jarige Britse. Raducanu snelde naar een 5-0 voorsprong en won de set met 6-1.

In de tweede set bood Sakkari wel wat meer tegenstand, maar ze bleef de meeste fouten maken en liet zich aftroeven door de vastberaden Raducanu, die de set met 6-4 naar zich toe trok.

“Ik denk dat ik tot het laatste punt heb gevochten. Het is moeilijk om jezelf weer in de wedstrijd te krijgen als er niets goed gaat en alles heel goed gaat voor de tegenstander”, zei een teleurgestelde Sakkari na haar partij.

“Ik was mezelf niet op de baan. Mijn service liep niet. En mijn groundstrokes. Ik miste veel, wat niet gewoon is voor mij”, aldus Sakkari. “Ik baal er enorm van dat ik weer niet mijn eerste finale heb kunnen halen. Maar ik ben er zeker van dat het snel zal komen.”

Sakkari had nog wat lovende woorden voor haar jonge Britse opponente. “Het is reusachtig wat ze heeft bereikt. Ze speelt onverschrokken. Ze gaat er absoluut voor, heeft niets te verliezen en vermaakt zich.” Radunescu treft in de finale van de US Open de 19-jarige Canadese Leylah Fernandez.

One Response to Britse tiener houdt Maria Sakkari uit finale

  1. […] Britse tiener houdt Sakkari uit finale […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: