Roeier Stefanos Ntouskos wint olympisch goud

Stefanos Ntouskos heeft Griekenland de eerste medaille bezorgd op de Olympische Spelen in Tokio. De Griekse roeier won goud in de skiff.

De 24-jarige Ntouskos, die niet tot de favorieten behoorde, roeide in zijn gouden race ook een olympisch record: 6.40.45. De Griek nam halverwege de race de leiding en gaf die voorsprong niet meer uit handen. Kjetil Borch uit Noorwegen werd tweede, het brons ging naar de Kroaat Damir Martin.

“Na 750 meter lag ik lag derde. Ik veranderde mijn ritme en kracht, en toen lag ik voor”, blikt Ntouskos terug op zijn race. “Het was een heel moeilijke race. Ik wist dat de tegenstanders erg taai waren. Ik wilde zo graag een medaille pakken dat ik door bleef gaan.” Uiteindelijk vertrouwde hij op zijn wilskracht om voor het goud te gaan. “Wie de beste vorm heeft in de race en de mentaliteit heeft om te blijven pushen, is de sterkste.”

De roeier uit Ioannina stapte in 2019 over van de lichte dubbelvier naar de skiff. Volgens Ntouskos heeft het extra jaar training (omdat de Spelen vanwege de coronapandemie een jaar werden uitgesteld) hem geholpen om zich goed voor te bereiden.

Op de Olympische Spelen van 2016 in Rio de Janeiro roeide Ntouskos in de lichte vier zonder stuurman, waarmee hij op de zesde plaats eindigde.

4 Responses to Roeier Stefanos Ntouskos wint olympisch goud

  1. […] Roeier Stefanos Ntouskos wint olympisch goud […]

  2. […] gouden medaille voor Griekenland op de Spelen van Tokio. Vorige week werd roeier Stefanos Ntouskos olympisch kampioen in de […]

  3. […] Het brons van Petrounias is de derde Griekse medaille op de Spelen van Tokio. Eerder vandaag won Miltiadis Tentoglou goud bij het verspringen. Vorige week werd roeier Stefanos Ntouskos olympisch kampioen in de skiff. […]

  4. […] bronzen medaille voor turner Eleftherios Petrounias aan de rekstok. Roeier Stefanos Ntouskos werd olympisch kampioen in de skiff en Miltiadis Tentoglou won goud bij het […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: