Antetokounmpo leidt Milwaukee Bucks naar eerste NBA-titel in vijftig jaar

Aan de hand van Giannis Antetokounmpo zijn de Milwaukee Bucks voor het eerst sinds 1971 kampioen geworden in de NBA. Een 105-98 overwinning op de Phoenix Suns bracht de stand in de NBA Finals op 4-2, waardoor de titel werd veiliggesteld.

Net als in de voorgaande wedstrijden was Antetokounmpo ook nu de absolute uitblinker bij de Bucks. De Griekse forward maakte 50 punten, pakte 14 rebounds en blokkeerde ook nog eens vier schoten. Hij werd uitgeroepen tot meest waardevolle speler van de NBA Finals.

Antetokounmpo reageerde geëmotioneerd op het behalen van het kampioenschap. “Deze is voor mijn ouders en mijn vrouw. Mijn moeder werkt elke dag keihard voor me en heeft me nooit onder druk gezet om iets anders te gaan doen en mijn vader kijkt van boven mee. Mijn vrouw helpt me iedere dag om een beter persoon te zijn, laat me doen wat ik graag doe en zorgt voor mijn zoon.”

“Ik kan soms koppig en een beetje los zijn van de realiteit zijn, omdat ik dit zó graag wil. En nu heb ik het. Dat maakt me emotioneel. Maar ik heb het niet alleen gedaan. Elke dag word ik door mensen geholpen. Ik ben iedereen dankbaar”, zei hij.

“Ik ben zo gezegend om elke dag met Giannis te werken’, zei hoofdcoach Mike Budenholzer tijdens een interview op het veld. “Hij is een bijzonder mens. Als persoon is hij nog verbazingwekkender dan als speler. Ik heb zoveel geleerd van hem en zijn leiderschap.”

De afgelopen twee seizoen werd Antetokounmpo uitgeroepen tot meest waardevolle speler van de NBA. De Griek speelt sinds 2013 in Milwaukee. In december verlengde ‘the Greek freak’ zijn aflopende contract bij de Bucks met vijf jaar.

2 Responses to Antetokounmpo leidt Milwaukee Bucks naar eerste NBA-titel in vijftig jaar

  1. […] Antetokounmpo leidt Milwaukee Bucks naar eerste titel in 50 jaar […]

  2. […] Sinds 2013 speelt Giannis in de NBA, waar hij debuteerde als een van de jongste spelers ooit. Vorige maand werd hij clubtopscorer aller tijden van de Milwaukee Bucks. In 2021 won de club aan de hand van de Griekse sterspeler voor het eerst sinds 1971 het kampioenschap. […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: