Alleen gevaccineerden mogen café of restaurant in

Alleen mensen die volledig zijn gevaccineerd tegen corona worden toegelaten in bars, restaurants, bioscopen, theaters en andere gesloten ruimtes van uitgaansgelegenheden. Dat maakte premier Kyriakos Mitsotakis vanavond bekend in een televisietoespraak.

Wie in Griekenland vanaf vrijdag 16 juli binnenruimtes van de horeca in wil, moet een vaccinatiebewijs kunnen tonen. Niet-gevaccineerden blijven wel welkom op het terras en de in Griekenland populaire openluchtbioscopen. Deze maatregel geldt voor zowel Grieken als toeristen en duurt tot eind augustus.

De regering heeft de regels aangescherpt vanwege het stijgende aantal besmettingen in het land. Ook in Griekenland is de deltavariant van het coronavirus in opmars. “Griekenland zal niet opnieuw op slot gaan vanwege de houding van sommige mensen”, zei Mitsotakis. “Het is niet Griekenland dat in gevaar is, maar de ongevaccineerde Grieken.”

Door de teugels strakker aan te trekken, hoopt de overheid dat meer mensen zich laten vaccineren. De meeste Grieken die nu in een ziekenhuis worden opgenomen met corona, zijn niet ingeënt. Nog niet de helft van de Grieken is volledig gevaccineerd, zestig procent van de bevolking heeft minstens één prik gehad.

Mitsotakis kondigde ook aan dat zorgmedewerkers en verpleeghuispersoneel zich verplicht moeten laten inenten tegen het coronavirus. Wie zich niet laat prikken, wordt geschorst. Instellingen waar het personeel niet is gevaccineerd kunnen hoge boetes krijgen. Ook hebben werkgevers in de publieke en private sector het recht om werknemers te vragen of ze zijn ingeënt.

Update 13/07: Het Griekse ministerie van Digitaal Bestuur heeft een (gratis) app voor mobiel en tablet gelanceerd die meer vrijheid geeft aan burgers die zijn gevaccineerd of hersteld van het coronavirus. Met de app kunnen ze toegang krijgen tot binnenruimtes van uitgaansgelegenheden. Ook een negatieve testuitslag wordt getoond in de app, maar die geeft alleen toegang tot evenementen in de buitenlucht.


De laatste ontwikkelingen en maatregelen rond de coronacrisis vind je in het speciale dossier: Coronavirus in Griekenland. De pagina wordt dagelijks bijgewerkt.


7 Responses to Alleen gevaccineerden mogen café of restaurant in

 1. […] een televisietoespraak. Niet-gevaccineerden blijven wel welkom op het terras en in buitenbioscopen. Deze maatregel geldt vanaf 16 juli voor zowel Grieken als toeristen en duurt tot eind […]

 2. Rudy de troch schreef:

  Ik vindt het goed dat er controle is op de gevaccineerde,maar is het personeel ook gevaccineerd ? nu worden sommige elke week enkel getest ! Is niet correct tegen over de toeristen.

 3. dirko giese schreef:

  Verbazingwekkend dat zoveel mensen nog steeds in de wereldwijde zwendel trappen, ondanks zóveel bewijs tégen dit door politici (!) opgedrongen mRNA gentherapie prikkie.

 4. Karel schreef:

  Griekse vrienden van ons hebben een redelijk druk bezocht restaurant aan zee.
  Beiden hebben zich niet laten vaccineren, ze zijn bang voor de vaccinatie, maar zijn de hele dag in touw met het bedienen van klanten.
  Ken nog een aantal Grieken die in de horeca werken, allemaal niet gevaccineerd.
  Zou handig zijn om die óók verplicht een vaccinatie laten nemen

 5. […] dat zorgverleners en militairen zich verplicht meten laten vaccineren. Ook mogen vanaf 16 juli alleen gevaccineerden naar binnen in restaurants en culturele instellingen. Mensen die niet zich gevaccineerd tegen het coronavirus […]

 6. […] Alleen gevaccineerden mogen café of restaurant in […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: