Djokovic te sterk voor Tsitsipas in finale

Stefanos Tsitipas is er niet in geslaagd om als eerste Griek ooit een grandslamtoernooi te winnen. Hij verloor de finale op Roland Garros na ruim vier uur in vijf sets van Novak Djokovic: 6-7 (6/8) 2-6 6-3 6-2 6-4.

Tsitipas begon goed aan de partij en kreeg, mede door een mislukte smash van Djokovic, een setpunt bij 5-4. De Griek benutte dit niet, maar won uiteindelijk wel de tiebreak met 8-6. In de tweede set pakte hij meteen een break met sterk tennis en goed loopwerk en na een tweede break won hij de set met 6-2.

In de derde set kwam Djokovic – als eerste geplaatst in Parijs – op snel op een 5-2 voorsprong en hoewel Tsitsipas voor ieder punt vocht, ging de set toch naar de Serviër. Voor het begin van de vierde set liet de Griekse nummer vijf van de plaatsingslijst zich kort aan zijn rug behandelen door de fysio.

In de vierde en vijfde set kreeg de Griek geen enkele breekkans en het winnen van zijn eigen opslagbeurt ging ook niet meer zo gemakkelijk als aan het begin van de partij, omdat zijn service niet meer zo goed liep. “Ik kreeg het plotseling koud, ik begreep er niks van. Ik voelde het niet meer. Het was heel moeilijk om mezelf te herpakken”, zei Tsitsipas. Uiteindelijk was het Djokovic die zijn tweede matchpoint benutte en zijn 19e grandslamtitel binnensleepte.

Tsitsipas zei ondanks de verloren finale toch tevreden te zijn met zijn optreden in Parijs. “Djokovic heeft door de jaren laten zien wat voor groot kampioen hij is. Hopelijk kan ik ooit de helft bereiken van wat hij heeft gedaan”, aldus de 22-jarige Griek.

Djokovic had ook nog enkele lovende woorden voor Tsitsipas: “Ik weet hoe zwaar het is om de finale te verliezen. Dit zijn de wedstrijden waar je het meeste van leert en hem kennende, komt hij hier sterker uit. Ik geloof dat hij in de toekomst veel Grand Slams zal gaan winnen.”

One Response to Djokovic te sterk voor Tsitsipas in finale

  1. […] Djokovic te sterk voor Tsitsipas in finale […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: