Reisadvies Zuid-Egeïsche eilanden van ‘geel’ naar ‘oranje’

Het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor Griekenland aangepast. De kleurcode van de Zuid-Egeïsche eilanden wordt op 30 mei 2021 aangepast van ‘geel’ naar ‘oranje’.

Dit komt omdat het aantal coronabesmettingen is verhoogd op deze eilandengroep, laat het ministerie weten. Vanaf 30 mei moet je voor vertrek naar Nederland vanaf de Zuid-Egeïsche eilanden een negatieve test overleggen en bij terugkomst in Nederland in quarantaine gaan.

De regio Zuid-Egeïsche Eilanden omvat zo’n 50 eilanden, waaronder Andros, Kalymnos, Karphathos, Kea-Kythnos, Kos, Milos, Mykonos, Naxos, Paros, Rhodos, Syros, Santorini en Tinos.

De kleurcode van Griekenland is gedeeltelijk ‘geel’ en ‘oranje’. Alleen na een verblijf op de Noord-Egeïsche en de Ionische eilanden hoeft je niet in quarantaine bij terugkeer in Nederland. Voor deze eilanden is er ook geen testverplichting. Als je een tussenstop maakt in Athene en de luchthaven verlaat, moet je je wel laten testen.

Na een verblijf in de rest van Griekenland moet je je voor vertrek wel laten testen en ga je in quarantaine in Nederland.

Meer informatie over reizen naar Griekenland van de Nederlandse overheid vind je hier. Het complete protocol voor reizen naar Griekenland van de Griekse overheid vind je op travel.gov.gr

Reisadvies van Buitenlandse Zaken vanaf 30 mei 2021:


4 Responses to Reisadvies Zuid-Egeïsche eilanden van ‘geel’ naar ‘oranje’

  1. Jan schreef:

    Hallo, om Griekenland binnen te komen is sinds kort de vaccinatieregistratie geaccepteerd. Wat als je maar 1 keer bent gevaccineerd (bv. je hebt al Corona gehad, of je krijgt Johnsons)? Als je al Corona hebt gehad, en je krijgt géén Johnsons, dan staat er maar 1 vaccinatie op de registratie. Hoe wordt daar mee omgegaan? Heeft iemand daar ervaring mee?

  2. […] Reisadvies Zuid-Egeïsche eilanden van ‘geel’ naar ‘oranje’ […]

  3. Jan schreef:

    Ik bedoel: sinds de Nederlandstalige vaccinatieregistratie is geaccepteerd: heeft er iemand ervaring met inchecken en maar 1 vaccinatie hebben staan op de registratie, vanwege al corona gehad hebbende….

  4. […] reisadvies van het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken is sinds 30 mei nog onveranderd. Alleen de Ionische en Noord-Egeïsche eilanden hebben de kleurcode ‘geel’. Voor deze […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: