Natuurbrand verwoestte 7100 hectare bosgebied

De natuurbrand die vorige week ontstond in het Gerania-gebergte, de buurt van Loutraki, is volgens het nationale observatorium van Athene de ‘meest verwoestende brand van de afgelopen 10 jaar in termen van verbrand bosgebied’.

Het vuur heeft zo’n 7100 hectare aan vegetatie verwoest. Daarvan bestond 5200 hectare uit beschermde dennenbossen. Dat blijkt uit analyse van de nieuwste satellietgegevens van de meteorologische dienst van het nationale observatorium. Het was de eerste grote natuurbrand van het jaar.

Volgens de dienst voor Civiele Bescherming begon de brand op 19 mei toen iemand gewassen verbrandde bij opruimwerkzaamheden in een olijfgaard bij het dorp Schinos aan de Golf van Korinthe. Het vuur verspreidde zich snel naar het westen van Attica en verwoestte een dicht dennenbos en verschillende (vakantie)huizen. Er zijn geen mensen gewond geraakt.

De natuurbrand veroorzaakte een enorme rook- en aswolk boven Zuid-Griekenland. De rook was zelfs te zien in Athene, ongeveer 70 kilometer naar het oosten, en op sommige eilanden in de Egeïsche Zee is de rookwolk te zien.

Minister van Binnenlandse Zaken Stelios Petsas kondigde gisteren economische steun aan voor burgers in de regio Korinthe en West-Attika die door de brand zijn getroffen.

Ben je in Griekenland en zie je ergens een (beginnende) bosbrand, bel dan direct met het alarmnummer 199

2 Responses to Natuurbrand verwoestte 7100 hectare bosgebied

  1. carina van der giessen schreef:

    Zou de regering dat verbranden van snoeiafval etc niet moeten verbieden. Het is n gewoonte, maar hout kan je bwter versnipperen, zodat je land hiermede bemest kan worden en vicht kan vasthouden en ook mínder onkruid kans krijgt. Nieuwe methoden leren aan mensen. Mijn zoon is daar mee bezig in mani.Hoe krijg je de regering,  gemeenten enthousiast. 

    Carina hipke 

    Verzonden via Yahoo Mail op Android

  2. […] Natuurbrand verwoestte 7100 hectare bosgebied […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: