Griekenland accepteert Nederlands vaccinatiebewijs

Goed nieuws voor Nederlandse vakantiegangers die volledig gevaccineerd zijn en daarvan een bewijs kunnen laten zien. Vanaf vandaag accepteren de Griekse autoriteiten bij aankomst een vaccinatiebewijs dat is afgegeven door het RIVM in het Nederlands.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies op de website aangepast. Dat betekent dat mensen die een registratiekaart van de GGD of het ziekenhuis hebben, nu toch zonder negatieve PCR-test naar Griekenland kunnen reizen. Voorwaarde is wel dat de tweede prik ten minste 14 dagen voor de reis moet zijn gezet.

Op het bewijs moet de volledige naam staan van de gevaccineerde zoals op het paspoort of een ander erkend reisdocument, de geboortedatum, de vaccinatiedatum en welk vaccin je hebt gekregen.

Reizigers die kunnen aantonen dat ze de afgelopen 9 maanden corona hebben gehad worden ook toegelaten in Griekenland. Net als reizigers die een negatieve PCR-test kunnen tonen die niet ouder is dan 72 uur. Deze verplichting geldt voor alle reizigers die ouder zijn dan 5 jaar. Het invullen van een PLF-formulier blijft verplicht voor iedereen die naar Griekenland reist.

Eerder deze week liet het Nederlandse ministerie van Volksgezondheid nog weten dat er nog geen officieel vaccinatiepaspoort of vaccinatiebewijs is dat gebruikt kan worden om te reizen. De overheid bepaalde dat het gele vaccinatieboekje niet geldt als officieel vaccinatiebewijs.


De laatste ontwikkelingen en maatregelen rond de coronacrisis vind je in het speciale dossier: Coronavirus in Griekenland. De pagina wordt dagelijks bijgewerkt.


11 Responses to Griekenland accepteert Nederlands vaccinatiebewijs

 1. Ria Bodson schreef:

  Wat te doe voor vertrek België ?

 2. Bert van Loon schreef:

  Natascha,

  Fijn maar in je paspoort staat je volledige naam maar op het vaccinatiebewijs alleen één voorletter. Hopelijk gaat dit niet tot problemen leiden.
  Groetjes,
  Bert

 3. […] accepteren bij aankomst een vaccinatiebewijs dat is afgegeven door het RIVM in het Nederlands. Dat meldt het ministerie van Buitenlandse Zaken in een aangepast […]

 4. […] Nederlandse reizigers die volledig zijn gevaccineerd en een registratiekaart van de GGD of het ziekenhuis hebben, kunnen vanaf 18 mei tóch zonder negatieve PCR-test naar Griekenland. De Griekse autoriteiten accepteren bij aankomst een vaccinatiebewijs dat is afgegeven door het RIVM in het Nederlands. Dat meldt het ministerie van Buitenlandse Zaken. […]

 5. rudy de troch schreef:

  Geachte kan u ons informerern of de zelfde voorwaarden gelden voor Vlaanderen als voor Nederland, alsook ik wordt op 24 mei voor de tweede maal gevaccineerd en komen naar Griekenland op 07 juni met de dag van vaccinatie bij is dat juist 14 dagen , is dit in orde zo ?kijk uit naar de antwoorden, alvast bedankt.Rudy de troch.

  • Natascha schreef:

   Ik weet niet of dezelfde voorwaarde ook voor Vlaanderen geldt, sorry.

   • Alexander schreef:

    Neen want Vlaanderen heeft niets te maken met het RIVM. Wij ontvangen enkel een klein vaccinatiekaartje die geen waarde heeft als bewijs van vaccinatie. We moeten dan ook wachten op het zgn. Europees vaccinatiepaspoort. die zo niet mag genoemd worden. Dat is een probleem waar ik reeds weken poog een oplossing aan te geven, maar tevergeefs.

  • Pam Bekkers schreef:

   Beste Rudy, kun je je vaccinatiepapieren niet vanuit mynexushealth halen? Of uit mijnburgerprofiel.be? Ik kan mij morgen laten vaccineren in Belgie of in Nederland. Weet niet wat kiezen eigenlijk.

 6. Petrus Josephus Herders schreef:

  Het maakt voor GR niets uit – als de toeristen maar komen !!!!!!

 7. […] Griekenland accepteert Nederlands vaccinatiebewijs […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: