Jonge vrouw gewurgd bij ‘barbaarse’ woningoverval

De Griekse autoriteiten hebben een bedrag van 300.000 euro uitgeloofd voor de gouden tip die leidt naar de overvallers die verantwoordelijk zijn voor de gewelddadige dood van een jonge vrouw.

De 20-jarige Caroline Crouch – die als kind met haar Britse ouders naar Alonissos verhuisde – werd voor de ogen van haar 11 maanden oude dochter gedood door inbrekers. Haar man Babis Anagnostopoulos, een 32-jarige piloot, werd overmeesterd en vastgebonden. Hij bleef ongedeerd, net als zijn dochter.

Het gezin woonde in de buitenwijk Glyka Nera aan de rand van Athene. Vlak voor zonsopgang zouden drie gemaskerde mannen via een raam de woning binnen zijn gedrongen, nadat ze eerst de hond van de familie hadden gedood en hem aan een leuning in het huis lieten hangen. De overvallers gingen de slaapkamer van de bewoners binnen en schreeuwden om geld, vertelde de echtgenoot.

Anagnostopoulos werd onder schot gehouden en de overvallers, die volgens de man niet goed Grieks spraken, dreigden de baby te vermoorden als hij niet zou zeggen waar het geld was. Ook moest hij toeluisteren hoe zijn vrouw een uur lang door de mannen werd gemarteld. De man wees de overvallers op een Monopoly-doos waar 15.000 euro in zat. De familie had onlangs een stuk grond verkocht en het geld was bedoeld voor een verbouwing.

‘Barbaarse daad’

De vrouw, volgens Griekse media een fervent kickbokser, heeft zich nog geprobeerd te verzetten tegen haar aanvallers. Maar ze werd vastgebonden en de overvallers duwden stukken stof in haar mond waarna ze hun handen tegen haar neus en lippen drukten, waardoor ze stikte. Haar man – die geëmotioneerd zijn verhaal deed voor de camera – kon zich na de overval bevrijden en vond daarna het lichaam van zijn vrouw naast hun huilende dochtertje.

De overvallers vertrokken met het geld en sieraden. Er is een grootscheeps onderzoek ingesteld naar de moord en de Griekse overheid heeft een beloning van 300.000 euro uitgeloofd voor de gouden tip die naar de overvallers moet leiden. Dit is hoogst ongebruikelijk in Griekenland. Volgens omroep ERT gebeurde dat pas vier keer eerder, in gevallen van terrorisme of om doorgewinterde criminelen te pakken.

“Zo’n barbaarse daad komen we zelden tegen in Griekenland”, zei de Griekse minister voor Burgerbescherming, Michalis Chrisochoidis. Politiewoordvoerder Theodoros Chronopoulos noemde de moord een ‘gruwelijke misdaad, gepleegd met extreme wreedheid’.

Vingerafdrukken en DNA achtergelaten

Volgens de politie hebben de overvallers bewijs en aanwijzingen achtergelaten, dat ‘tot hun arrestatie zal leiden’. In het huis zijn vingerafdrukken en DNA-bewijs aangetroffen. Ook zijn er waarschijnlijk beelden van bewakingscamera’s in de omgeving.

De politie gaat ervan uit dat de daders al een strafblad hebben. Teams van de afdelingen Moordzaken en Inbraak bekijken de dossiers van misdadigers die (recent) uit de gevangenis zijn vrijgelaten. Omdat de overvallers op de hoogte leken van het grote geldbedrag dat in huis was, kijkt de politie ook naar mensen die bij het stel hebben gewerkt of wisten van de verkoop van het stuk land.

Update 18/06: De politie heeft Babis Anagnostopoulos aangehouden. De man heeft de moord op zijn echtgenote bekend.

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: