Vanaf mei worden lockdownregels versoepeld

Premier Kyriakos Mitsotakis heeft een routekaart gepresenteerd voor het geleidelijk opheffen van de lockdownmaatregelen. De versoepelingen gaan in na Grieks-orthodox Pasen (2 mei).

De Grieken moeten Passen dit jaar opnieuw thuis vieren. Mitsotakis benadrukte dat mensen niet mogen reizen tijdens het paasweekend, dat op 30 april begint. “Ik heb gezegd dat we ons richten op een veilig Pasen en een vrije zomer”, aldus de premier.

“De vaccins, de zelftests en het betere weer geven ons het vertrouwen dat dit ongekende avontuur ten einde loopt”, zei Mitsotakis in een speciale televisietoespraak.

De premier kondigde ook aan dat iedereen boven de 30 jaar vanaf volgende week een afspraak kan maken om gevaccineerd te worden tegen het coronavirus. Hij wees op het belang van het vaccin als barrière tegen het virus en bondgenoot in de strijd voor een terugkeer naar de normaliteit.

“Het gevaar zit niet in het vaccin. Het schuilt in ziekte en pijn”, zei Mitsotakis. “De cijfers laten zien dat een ongeval op de weg waarschijnlijker is dan een complicatie bij vaccinatie.”

Het stappenplan:

3 mei

  • Heropening restaurants, cafés en bars. Klanten mogen alleen buiten zitten en moeten voldoende afstand houden. Personeel moet zelftests doen.
  • Avondklok geldt tussen 23.00 en 05.00 uur

10 mei

  • Alle scholen weer open, met zelftests voor leerlingen en docenten

15 mei

  • Griekenland gaat open voor alle internationale reizigers die een vaccinatiebewijs hebben of een negatieve PCR-test kunnen tonen die niet ouder is dan 72 uur.
  • Reizen tussen regio’s mag weer
  • Culturele activiteiten weer toegestaan

De laatste ontwikkelingen en maatregelen rond de coronacrisis vind je in het speciale dossier: Coronavirus in Griekenland. De pagina wordt dagelijks bijgewerkt.


2 Responses to Vanaf mei worden lockdownregels versoepeld

  1. […] Kyriakos Mitsotakis heeft een routekaart gepresenteerd voor het geleidelijk opheffen van de lockdownmaatregelen. De versoepelingen gaan in na […]

  2. […] Vanaf mei worden lockdownregels versoepeld […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: