Duitse toerist op Kreta test positief op corona

Een Duitse toerist die enkele dagen geleden met het vliegtuig naar Kreta kwam, heeft kort na de landing in Heraklion positief getest op het coronavirus. Dat hebben de Griekse gezondheidsautoriteiten vandaag bevestigd.

De man, die met een groep reisde, moet 10 dagen in quarantaine. In die periode wordt hij opnieuw op het virus getest.

Hoewel Griekenland officieel pas op 14 mei de deuren opent voor toerisme, zijn op Kreta al de eerste toeristen aangekomen. In het laatste weekend van maart landden er verschillende vluchten vanuit Duitsland in Heraklion en Chania. Onder de reizigers zouden ook deelnemers aan de Duitse reality-tv-show “Finding Prince Charming” zijn.

Volgens de website creta24.gr zijn er sinds 27 maart al 300 toeristen uit Nederland, Duitsland en Zwitserland aangekomen op de internationale luchthaven van Heraklion.

Alle reizigers die tot 19 april 2021 24.00 uur vanuit het buitenland naar Griekenland komen, moeten 7 dagen in zelfisolatie. Dit kan in hun eigen huis (voor permanente bewoners) of op de plaats van tijdelijk verblijf die is aangegeven op het Passenger Locator Form (PLF). Ook is het verplicht om een een negatieve PCR-test te tonen die niet ouder is dan 72 uur. Daarnaast kan aan reizigers op de luchthaven gevraagd worden een sneltest te doen.

Testreis naar Rhodos

Volgende week vertrekt reisorganisatie Sunweb met 189 Nederlandse vakantiegangers naar Rhodos. De reis is onderdeel van een proef van de Nederlandse overheid en wordt uitgevoerd met een Covid Safe Protocol dat is goedgekeurd door het RIVM.

Deelnemers aan de 8-daagse all-inclusive pakketreis moeten zich voor de reis en aan het einde van de vakantie op het coronavirus laten testen. Op Rhodos moeten ze zich houden aan de geldende coronamaatregelen en mogen ze het resort niet verlaten. Voor de testvakantie hadden 25.000 mensen zich aangemeld.


7 Responses to Duitse toerist op Kreta test positief op corona

 1. […] Duitse toerist op Kreta test positief op corona […]

 2. Darling Doormat schreef:

  Tja, ze zijn er, en de meesten hebben er zelfs geen idee van dat hier lockdown + strenge maatregelen gelden. Een slag in ons gezicht.

 3. Dave Zwartepoorte schreef:

  Ik hoop dat ze die Duitser die positief getest werd een hele hoge boete moet betalen en dat ze ook de quarantaine-kosten op hem verhalen.

  • Dora Herders schreef:

   Dave, ben vergeten te vermelden dat iedere toerist die naar GR
   komt en corona krijgt, de kosten volledig gedekt worden door
   Griekenland, jawel – logisch toch !!!!!!

 4. Dora Herders schreef:

  je hebt groot gelijk Dave. Maar we hebben het wel over GR m.b.t.
  de toeristen wordt door de regering alles getolereerd. Het is een
  schande !

 5. ingrid Osephius schreef:

  Hoe is het mogelijk dat die Duitser binnen gekomen is terwijl hij positief is. En wij hier maar thuis zitten. We mogen niet eens naar het strand omdat het buiten de stadsgrens ligt. Schande.

 6. […] Duitse toerist op Kreta test positief op corona […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: