Proefvakantie naar Rhodos, mét coronatest

Sunweb organiseert in samenwerking met Transavia volgende maand voor 187 gasten (en 2 reisleiders) een vakantiepilot naar Rhodos met een Covid Safe Protocol dat is goedgekeurd door het RIVM. De testvakantie is onderdeel van de proef ‘Veilig en verantwoord reizen tijdens corona’ van de overheid.

Deelnemers aan de all-inclusive pakketreis moeten zich voor de reis en aan het einde van de vakantie op het coronavirus laten testen. Op Rhodos moeten ze zich houden aan de geldende coronamaatregelen en mogen ze het resort niet verlaten. In het vakantiecomplex is alleen personeel aanwezig en geen andere gasten. Bij terugkomst in Nederland moeten de vakantiegangers 10 dagen in zelfisolatie.

Het vertrek van de 8-daagse testvakantie naar Rhodos is op 12 april. Geïnteresseerden kunnen zich bij Sunweb aanmelden. Ze moeten tussen de 18 en 70 jaar oud zijn en mogen niet uit een groep met hoge gezondheidsrisico’s komen.

Met de proef wil het kabinet bekijken onder welke voorwaarden mensen veilig en verantwoord kunnen reizen, zodat er tegen de zomer ‘hopelijk meer mogelijk is met vakantiereizen’.

Gisteravond kondigde demissionair premier Mark Rutte op een persconferentie aan dat het negatieve reisadvies wordt verlengd tot en met 15 mei. Alle niet-noodzakelijke reizen naar het buitenland worden tot die datum afgeraden.


De laatste ontwikkelingen en maatregelen rond de coronacrisis vind je in het speciale dossier: Coronavirus in Griekenland. De pagina wordt dagelijks bijgewerkt.


7 Responses to Proefvakantie naar Rhodos, mét coronatest

 1. Wim schreef:

  Wat een ongelooflijke onzin is dit zeg. Ga gewoon lekker op vakantie en laat je niet oprutten door die doorgeslagen politici

 2. Darling Doormat schreef:

  Hier komt echt wel reactie op 😂

 3. Ingrid Osephius schreef:

  Echt zwaar fout. Blijf lekker in NL. Wij mogen hier in Griekenland niet eens langer dan 1 uur over straat, mogen onze woonplaats niet uit en hebben een meldplicht per SMS als we wel buiten zijn en dan komen die luitjes hier lekker op vakantie.

 4. M Visser schreef:

  Wat een bullshit de mensen zijn gevaccineerd ze mogen het resort niet uit er zijn geen andere toeristen ze moeten getest worden bij aankomst en bij terugkomst en dan ook nog eens in carantaine. Hoe kan dat nou een goed beeld geven van een vakantie in het buitenland wat een onzin

 5. […] Proefvakantie naar Rhodos, mét coronatest […]

 6. […] week vertrekt reisorganisatie Sunweb met 189 Nederlandse vakantiegangers naar Rhodos. De reis is onderdeel van een proef van de Nederlandse overheid en wordt uitgevoerd met een Covid […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: