Internationale gasten bij viering Griekse Onafhankelijkheidsdag

Dit jaar is het 200 jaar geleden dat Griekenland in opstand kwam tegen de Ottomaanse overheersers. De Griekse Onafhankelijkheidsoorlog zou uiteindelijk leiden tot de oprichting van de eerste moderne Griekse staat.

De Griekse Onafhankelijkheidsdag op 25 maart wordt dit jaar groots gevierd en voor de feestelijkheden zijn verschillende regeringsleiders uitgenodigd. De Britse prins Charles en zijn echtgenote hertogin Camilla zijn aanwezig bij de festiviteiten. Ook president Nikos Anastasiades van Cyprus is erbij,

De Franse president Emmanuel Macron heeft zijn bezoek aan Athene geannuleerd vanwege de derde coronagolf in Frankrijk, in plaats daarvan komt minister van Defensie Florence Parly naar Athene. De Russische president Vladimir Poetin zegde eveneens af, maar hij stuurt premier Mikhail Mishustin om zijn land te vertegenwoordigen.

De evenementen beginnen op 24 maart met een receptie in de onlangs gerenoveerde National Gallery. De Griekse president Katerina Sakellaropoulou, premier Kyriakos Mitsotakis en de officiële genodigden zullen er schilderijen over de Griekse Revolutie bezichten. Daarna volgt een diner in de presidentiële woning.

Op 25 maart leggen de Griekse president en premier met hun gasten, na het bijwonen van een mis in de kathedraal van Athene, een krans bij het graf van de onbekende soldaat op het Syntagma-plein. Aansluitend vindt de militaire parade plaats waarbij zij aanwezig zullen zijn.

Vanwege de coronamaatregelen mogen er geen toeschouwers langs de route van de parade staan. Het evenement wordt live uitgezonden door de staatsomroep ERT.

One Response to Internationale gasten bij viering Griekse Onafhankelijkheidsdag

  1. […] Internationale gasten bij viering Griekse Onafhankelijkheidsdag […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: