Griekenland wil op 14 mei weer open voor toeristen

Mensen die zijn gevaccineerd tegen Covid-19, antistoffen hebben of recent negatief zijn getest op het coronavirus, kunnen deze zomer naar Griekenland reizen. Minister van Toerisme Harry Theocharis heeft aangekondigd te streven om vanaf 14 mei het land open te stellen voor toeristen.

Theocharis zei dat op de reisbeurs ITB in Berlijn tijdens een persconferentie die werd uitgezonden vanuit het Akropolis museum. “Geen beeld kan de terugkeer naar de normaliteit van het toerisme beter weergeven dan de Griekse glimlach, het Griekse landschap, de Griekse gastvrijheid”, zei de minister.

Alle toeristen die in Griekenland arriveren kunnen via steekproeven worden getest. Ook worden er sneltests aangeboden waardoor reizigers niet in quarantaine hoeven te wachten op de uitslag. Eventuele ziekenhuisopnames of een verblijf in een quarantainehotel (bij een positieve coronatest) zullen net als vorig jaar voor rekening zijn van de Griekse overheid.

Om klaar te zijn voor het toeristenseizoen wil de Griekse regering werknemers uit de toerismesector met voorrang laten vaccineren, na de groep van ouderen en meest kwetsbaren.

De sector is goed voor ongeveer een vijfde van de Griekse economie en biedt werk aan een op de vijf werknemers, Maar vanwege de coronapandemie kwamen er vorig jaar veel minder vakantiegangers. In 2020 kwamen er slechts 7,4 miljoen buitenlandse toeristen naar Griekenland, in 2019 waren dat er nog 31,3 miljoen. “We zullen dit jaar een beter jaar hebben dan vorig jaar. Iedereen heeft vakantie nodig” , zei Theocharis.

11 Responses to Griekenland wil op 14 mei weer open voor toeristen

 1. Edso schreef:

  Jammer dit omdat we hoopten in de mei vakantie naar onze caravan te gaan bij Nafplion in de buurt. Maar zagen dit natuurlijk wel aankomen. Nu optimistisch richting zomer kijken.

  • Ykrijtenburg schreef:

   Gaan de restaurants en terrasjes dan ook weer open en is er nog een avondklok op dit moment of per 15 mei?
   Groetje

   • Natascha schreef:

    Momenteel is de horeca nog gesloten en geldt een avondklok. Over de situatie op 15 mei is nu nog niets te zeggen.

 2. Joze Neijens schreef:

  Wij wilden 21 april naar chersonissos gaan . Dr vlucht gaat nu nog zeggen ze , raar toch

 3. […] Griekenland wil op 14 mei weer open voor toeristen […]

 4. Mariët schreef:

  Wij hebben een vlucht met Aegean via Athene naar Mytilini op 8 mei. Hebben daar een hyis en verblijfsvergunning. Heeft iemsnd enig idee of ze moeilijk doen over die 7 dagen vrieger reizen voor ons. Waar kan ik dat het best informeren?

  • Edso schreef:

   Dag Mariet, zolang de vlucht niet geannuleerd is mag je gewoon naar Griekenland vliegen. Goed blijven kijken wat de dan geldende regels zijn, die kunnen voor of na 14 mei verschillen. Ook 14 mei kan overigens weer schuiven. We gaan het zien.

   • Mariet van Dun-Grasso schreef:

    wij hebben wel alleen tickets hè, we hebben daar zelf een huisje dus het zijn enkeltjes die we kopen, via Athene. Aegean houdt ons niet op de hoogte, dat moeten we zelf doen dus vandaar mijn vraag. Via een reisbureau een vakantie boeken is dan weer anders, dat moeten ze wel cancelen.
    Bedankt voor je antwoord.
    Mariët

   • Natascha schreef:

    Als de vlucht niet wordt gecancelled kun je gewoon naar Griekenland reizen, er geldt geen inreisverbod voor Nederlanders. Hou wel even in de gaten of de beperkingen voor binnenlandse vluchten tegen die tijd al zijn opgeheven (die gelden nu nog tot zeker 12 april) https://news.gtp.gr/2021/04/04/greece-updates-aviation-directives-for-intl-flights-domestic-travel/ Dat zou dan misschien nog een probleem(pje) kunnen zijn als je van Athene naar Mytilini vliegt.

 5. […] Dat meldt persbureau Reuters op basis van Griekse regeringsbronnen. Volgens een hoge ambtenaar van het ministerie van Toerisme, die anoniem wil blijven, worden de beperkingen volgende week geleidelijk losgelaten in aanloop naar de opening van het land voor toeristen op 14 mei. […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: