Centraal Griekenland opgeschrikt door sterke aardbeving

Centraal Griekenland is vanmiddag om 12.16 uur lokale tijd opgeschrikt door een krachtige aardbeving. Volgens het Geodynamische Instituut in Athene had de beving een kracht van 5,9 op de Schaal van Richter.

Het epicentrum van de aardbeving lag 21 kilometer ten zuidwesten van de stad Elassona in de regio Larissa (Thessalië), op een diepte van 20 kilometer. De aardbeving werd gevoeld in een groot deel van Griekenland, er kwamen meldingen uit onder andere Preveza, Thessaloniki, Corfu, Attica en Kiato (Korinthe). Er zijn vooralsnog geen meldingen van ernstige schade of eventuele slachtoffers.

De beving werd gevolgd door een schok met een kracht van 4,6 op de Schaal van Richter, waar het epicentrum op 7 km van Elassona lag. Ook volgden verschillende naschokken.

Volgens metingen van het United States Geological Survey had de eerste beving een kracht van 6,3 op de Schaal van Richter.

Update: Volgens een herziene berekening van het Geodynamische Instituut in Athene had de beving een kracht van 6,0 op de Schaal van Richter. Het epicentrum bevond zich 16 kilometer ten zuiden van de stad Elassona op een diepte van 7,8 kilometer.

Update 4/3: De regio rond Elassona is vanavond om 20.38 uur lokale tijd opnieuw getroffen door een aardbeving. Volgens metingen van het Geodynamische Instituut in Athene had de beving een kracht van 5,9 op de Schaal van Richter. Het epicentrum lag op 16 kilometer ten zuidwesten van Elassona, op een diepte van 10 kilometer.

5 Responses to Centraal Griekenland opgeschrikt door sterke aardbeving

  1. […] beving, met een kracht van 6,0 op de Schaal van Richter, vond plaats iets na het middaguur. In het dorp Mesochori werden zes mensen uit ingestorte huizen gered, onder hen ook een 83-jarige […]

  2. […] Centraal Griekenland opgeschrikt door sterke aardbeving […]

  3. […] Centraal Griekenland opgeschrikt door sterke aardbeving […]

  4. […] Centraal Griekenland opgeschrikt door krachtige aardbeving […]

  5. […] Centraal Griekenland opgeschrikt door sterke aardbeving […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: