Tientallen flamingo’s dood na inslikken loodhagel

Tientallen flamingo’s in de lagune van Agios Mamas in Chalkidiki zijn gestorven door het inslikken van loodhagel die door jagers werd gebruikt. Dat zegt Stavros Kalpakis van de vereniging ‘Actie voor dieren in het wild’ (Δράση για την άγρια ζωή)

De eerste twee flamingo’s met vergiftigingsverschijnselen werden eind januari binnengebracht. Tot nu toe heeft ‘Actie voor dieren in het wild’ negen levende vogels behandeld die allemaal loodhagel hadden ingeslikt. Op röntgenfoto’s zijn in de maag van de flamingo’s de hagelkorrels te zien (zie foto hierboven).

In eerste instantie lukte het niet om de oorzaak te achterhalen. Maar toen er meer zieke flamingo’s werden binnengebracht en er ook steeds meer dode vogels werden gevonden, ontdekten ze dat het probleem lag in de lagune van Agios Mamas waar tientallen vogels waren omgekomen.

Het gebied herbergde vorig jaar de allereerste broedkolonie van flamingo’s in Griekenland. “Maar het paradijs is voor deze vogels nu veranderd in een nachtmerrie”, zei Stavros Kalpakis tegen persbureau AMNA.

One Response to Tientallen flamingo’s dood na inslikken loodhagel

  1. […] Tientallen flamingo’s dood na inslikken loodhagel […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: