Strengere lockdown voor Kordelio-Evosmos en Kalymnos

In de gemeente Kordelio-Evosmos (een noordelijke voorstad van Thessaloniki) en het eiland Kalymnos geldt vanaf morgen een strengere lockdown. Dat maakte viceminister van Burgerbescherming Nikos Hardalias vandaag bekend.

Aanleiding is een toename van besmettingen met het coronavirus. In de regio’s Attica, Achaia, Evia (met uitzondering van het eiland Skyros) en op Mykonos gelden deze strengere beperkingen al. Volgens Hardalias is in deze ‘rode’ regio’s nog geen verbetering te zien en blijven de extra maatregelen tot 28 februari van kracht.

1460 nieuwe besmettingen, 28 sterfgevallen

Sinds gisteren zijn er in Griekenland 1460 nieuwe coronabesmettingen vastgesteld. Van de nieuwe gevallen werden er 2 ontdekt na controles aan de grens. Dat meldt de Nationale Organisatie voor Volksgezondheid (EODY) in de dagelijkse update. Het aantal coronagevallen is gestegen naar 177.494.

Er zijn 28 personen overleden aan de gevolgen van het virus. Het totaal aantal sterfgevallen is nu 6249. Er worden 325 patiënten beademd op de intensive care, 1267 patiënten zijn ontslagen van de IC.


De laatste ontwikkelingen en maatregelen rond de coronacrisis vind je in het speciale dossier: Coronavirus in Griekenland. De pagina wordt dagelijks bijgewerkt.


One Response to Strengere lockdown voor Kordelio-Evosmos en Kalymnos

  1. […] Strengere lockdown voor Kordelio-Evosmos en Kalymnos […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: