Premier beschuldigd van negeren lockdown-regels

Premier Kyriakos Mitsotakis ligt onder vuur omdat hij (opnieuw) de lockdown-regels aan zijn laars zou hebben gelapt. En dat terwijl de regering juist de coronamaatregelen voor het weekeinde had aangescherpt.

Mitsotakis was vandaag op het eiland Ikaria voor een werkbezoek met betrekking tot het vaccinatiebeleid. Hij schoof tijdens zijn bezoek aan bij een lunch die was georganiseerd door een lokaal Nea Dimokratia-parlementslid.

Bij de lunch waren volgens de nieuwssite news247.gr ongeveer 50 mensen aanwezig, waaronder vice-minister van Binnenlandse Zaken Stelios Petsas, minister van Scheepvaart en Eilandbeleid Giannis Plakiotakis, secretaris-generaal voor eerstelijnsgezondheidszorg  Marios Themistokleous en hoogwaardigheidsbekleders van Ikaria en naburige eilanden.

Het is in strijd met de lockdown-regelsom met meer dan 9 personen samen te komen (als ze niet uit hetzelfde huishouden komen). Verder hielden de aanwezigen bij de lunch geen afstand en droegen ze geen mondkapjes.

De overbuurvrouw van de lokale politicus zag het gezelschap en plaatste een foto op haar Facebookpagina. “De premier en zijn gevolg eten op de veranda van het huis van de afgevaardigde van Samos”, schreef ze.

In december werd Mitsotakis gefotografeerd terwijl hij met zijn mountainbike poseerde naast vijf motorcrossers op een bospad op de Parthina-berg buiten Athene. De premier hield niet voldoende afstand en droeg ook geen mondkapje. Mitsotakis bood later zijn excuses aan.

08/02: Volgens oppositieleider Alexis Tsipras getuigde het bezoek van de premier van ‘ongelooflijke arrogantie’, omdat in heel Griekenland restaurants en veel bedrijven gesloten blijven.


2 Responses to Premier beschuldigd van negeren lockdown-regels

  1. […] Premier beschuldigd van negeren lockdown-regels […]

  2. tandjoeng1 schreef:

    Een typisch voorbeeld van arrogantie door de macht. In veel Europeese landen verliest zo’n persoon zijn gezag . Hij kan en mag niets meer zeggen over de handhaving van wetten en regels.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: