Griekenland voert coronarisicokaart weer in

De Griekse overheid heeft de kleurgecodeerde risicobeoordelingskaart van het land weer uit de kast gehaald. Op de kaart zijn gebieden geel of rood gekleurd, afhankelijk van het coronarisico.

Vice-minister voor Burgerbescherming Nikos Hardalias maakte dat bekend tijdens een persconferentie. De beslissing om het land opnieuw te verdelen in kleurgecodeerde risicozones, is genomen vanwege de recente toename van coronagevallen in bepaalde delen van het land. De risicobeoordelingskaart werd in oktober vorig jaar geïntroduceerd.

De kaart toont de mate van risico in regio’s en gemeenten zodat burgers de verspreiding van het coronavirus in het land kunnen volgen en op de hoogte kunnen blijven van de actuele coronamaatregelen.

Code geel & rood

De risicokaart per 30-01-2021

De twee risiconiveaus zijn gebaseerd op de epidemiologische belasting van elk gebied:

  • Niveau A – Geel – Monitoring
  • Niveau B – Rood – Hoog risico (waaronder de gebieden waar strengere lockdownmaatregelen zijn opgelegd)

Inwoners van de rode gebieden moeten zich aan extra strenge lockdownmaatregelen houden, waaronder een strengere avondklok die geldt van 18.00 tot 05.00 uur (met uitzondering van Attica, daar blijft de avondklok tussen 21.00 en 05.00 uur). Winkelen in rode gebieden is alleen toegestaan volgens de “click-away”-methode. Kappers, nagelstudio’s en boekhandels mogen alleen op afspraak klanten ontvangen.

Bekijk hier de lijst met maatregelen die horen bij de kleurcodes

941 nieuwe besmettingen, 22 sterfgevallen

Sinds gisteren zijn er in Griekenland 941 nieuwe coronabesmettingen vastgesteld. Van de nieuwe gevallen werden er 17 ontdekt na controles aan de grens. Dat meldt de Nationale Organisatie voor Volksgezondheid (EODY) in de dagelijkse update.

Er zijn ook 22 personen overleden aan de gevolgen van het virus. Het totaal aantal sterfgevallen is nu 5764. Er worden 260 patiënten beademd op de intensive care, 1099 patiënten zijn ontslagen van de IC.De laatste ontwikkelingen en maatregelen rond de coronacrisis vind je in het speciale dossier: Coronavirus in Griekenland. De pagina wordt dagelijks bijgewerkt.2 Responses to Griekenland voert coronarisicokaart weer in

  1. […] Griekse overheid heeft de kleurgecodeerde risicobeoordelingskaart van het land weer uit de kast gehaald. Op de kaart zijn gebieden geel of rood gekleurd. De beslissing om het land opnieuw te verdelen in […]

  2. […] Griekenland voert coronarisicokaart weer in […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: