Vaccinatieplan voor kleine eilanden van start

Inwoners van Kastellorizo kunnen zich vandaag en morgen laten vaccineren tegen het coronavirus. De prikken worden gezet door een team van het algemeen ziekenhuis van Rhodos, dat vandaag op het oostelijke Egeïsche eiland arriveerde.

Het gaat om een zogenaamde ‘horizontale’ vaccinatie waarbij alle inwoners geprikt worden, ongeacht hun leeftijd of beroepsgroep. Het is niet verplicht om je te laten vaccineren tegen het coronavirus. Er zijn 250 vaccins beschikbaar voor de bewoners van Kastellorizo.

De massa-vaccinactie is onderdeel van een plan van het ministerie van Volksgezondheid en de Nationale Organisatie voor Volksgezondheid (EODY) om de bevolking van eilanden met minder dan 1000 inwoners in te enten tegen het coronavirus.

In februari moeten andere kleine eilanden volgen. Het vaccinatieplan is een complexe onderneming, omdat de vaccins onder specifieke voorwaarden moeten worden bewaard tijdens het vervoer naar de eilanden.


De laatste ontwikkelingen en maatregelen rond de coronacrisis vind je in het speciale dossier: Coronavirus in Griekenland. De pagina wordt dagelijks bijgewerkt.


One Response to Vaccinatieplan voor kleine eilanden van start

  1. […] Vaccinatieplan voor kleine eilanden van start […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: