Lockdown verlengd tot 18 januari

De Griekse regering heeft de huidige lockdown met een week verlengd tot maandag 18 januari. Dat maakte viceminister voor Burgerbescherming Nikos Hardalias vandaag bekend.

“We doen wat de rest van Europa doet. We zullen stap voor stap zetten op basis van de aanbevelingen van de experts”, zei Hardalias.

Dat betekent dat de avondklok tussen 21.00 en 05.00 uur van kracht blijft en horeca, (niet-essentiële) winkels, kapsalons, boekhandels en nagelstudio’s gesloten blijven. Kerken zijn gesloten voor de gelovigen en het verbod op hobbyvisserij en jacht blijft ook gelden. Bezoeken aan overheidsdiensten zijn beperkt tot noodgevallen en alleen op afspraak.

De kleuterscholen, basisscholen, scholen voor speciaal onderwijs en kinderdagverblijven gaan wel open op 11 januari. Docenten kunnen zich gratis laten testen en alle coronamaatregelen (afstand houden, mondkapjes dragen en handen desinfecteren) blijven gelden.

Verplichte zelfisolatie voor buitenlandse reizigers

Alle reizigers die vanuit het buitenland met het vliegtuig naar Griekenland komen, moeten zeven dagen in zelfisolatie bij aankomst. Dit kan in hun eigen huis (voor permanente bewoners) of op de plaats van tijdelijk verblijf die is aangegeven op het Passenger Locator Form (PLF).

Ook is het verplicht om een een negatieve PCR-test te kunnen tonen die niet ouder is dan 72 uur. Daarnaast kunnen reizigers op de luchthaven gevraagd worden een coronatest te doen. Voor reizigers uit het Verenigd Koninkrijk is deze test verplicht en na hun isolatieperiode moeten ze zich opnieuw laten testen. Deze maatregel is van kracht tot 21 januari 2021 middernacht en geldt ook reizigers uit een EU-land.

721 nieuwe besmettingen, 49 sterfgevallen

Sinds gisteren zijn er in Griekenland 721 nieuwe coronabesmettingen vastgesteld. Van de nieuwe gevallen werden er 8 ontdekt na controles aan de grens. Dat meldt de Nationale Organisatie voor Volksgezondheid (EODY) in de dagelijkse update.

Het aantal coronagevallen sinds het begin van de pandemie in Griekenland is gestegen naar 143.494. Er zijn 49 personen overleden aan de gevolgen van het virus. Het totaal aantal sterfgevallen is nu 5195. Er worden 386 patiënten beademd op de intensive care, 950 patiënten zijn ontslagen van de IC.


4 Responses to Lockdown verlengd tot 18 januari

  1. Darling Doormat schreef:

    Dank voor je nauwkeurige opvolging, Natascha!

  2. […] “Het is niet normaal. Vorig jaar was het deze periode koud”, zei de 65-jarige Kyriakos Pitoulis tegen Reuters. “Aan de andere kant is het goed omdat mensen thuis opgesloten zitten en ergens naartoe willen om stoom af te blazen. Ze kunnen niet altijd thuis blijven.” In Griekenland geldt sinds 7 november een strenge lockdown vanwege het coronavirus. Deze week werd aangekondigd dat de lockdown opnieuw wordt verlengd en tot zeker 18 januari zal duren. […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: