Lockdownmaatregelen verlengd tot 7 januari

Een deel van de lockdownbeperkingen wordt verlengd tot de eerste week van het nieuwe jaar. Scholen, rechtbanken, restaurants, recreatie- en sportaccommodaties (inclusief skiresorts) blijven gesloten tot 7 januari 2021. Dat maakte regeringswoordvoerder Stelios Petsas vandaag bekend.

Hij schetste tijdens een persconferentie de routekaart voor een ‘geleidelijke en veilige’ terugkeer naar het dagelijks leven. Petsas zei dat de regering later deze week maatregelen zal aankondigen met betrekking tot kerken, kapsalons en winkels.

Petsas zei dat de druk op de zorg hoog blijft, ondanks een afname van het aantal nieuwe coronagevallen die de afgelopen dagen werd geregstreerd.

“Met zo’n hoog aantal geïntubeerde patiënten en bezette ICU-bedden, blijft de druk op het nationale gezondheidssysteem bestaan. En onder deze omstandigheden moet elke terugkeer naar de normale toestand langzaam, geleidelijk en veilig verlopen”, voegde Petsas eraan toe.

Op basis van de aanbevelingen van de commissie van deskundigen is daarom besloten om de periode waarin de beperkende maatregelen gelden opnieuw te verlengen.

  • De avondklok blijft van kracht, net als het verbod om te reizen tussen verschllende prefecturen.
  • Scholen blijven gesloten tot de ochtend van 7 januari 2021. Tot die tijd wordt onderwijs op afstand gegeven.
  • De maatregel die bijeenkomsten verbiedt, wordt uitgebreid en het percentage telewerken moet gelijk blijven.
  • Horeca- en uitgaansgelegenheden en rechtbanken blijven gesloten tot 6.00 uur op 7 januari 2021. Sportactiviteiten blijven verboden, met uizondering van competities die nu actief zijn (Super League voetbal en basketbal).

Op 7 november ging Griekenland voor de tweede keer tijdens de coronapandemie op slot. De lockdown zou aanvankelijk drie weken duren, maar werd onlangs verlengd tot 14 december.


De laatste ontwikkelingen en maatregelen rond de coronacrisis vind je in het speciale dossier: Coronavirus in Griekenland. De pagina wordt dagelijks bijgewerkt.


One Response to Lockdownmaatregelen verlengd tot 7 januari

  1. […] Lockdownmaatregelen verlengd tot 7 januari […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: