Holocaustmonument en synagoge Larissa beklad

Het Holocaustmonument en de muur van de synagoge in Larissa waren opnieuw het doelwit van vandalisme. Het Griekse ministerie van Buitenlandse Zaken veroordeelde de daad en noemde de vernieling ‘gruwelijk’. De Joodse Gemeenschap van Larissa heeft aangifte gedaan.

Volgens de Joodse gemeenschap is de dader een man van middelbare leeftijd die gekleed was in een soutane (een lang priesterkleed) en een icoon vasthield. Hij spoot met zwarte verf een Christogram (☧) en de woorden “Jezus Christus overwint” op het monument. Daarna deed hij tweemaal hetzelfde op de buitenmuur van de synagoge die momenteel wordt gerestaureerd.

“Deze weerzinwekkende daad beledigt de nagedachtenis van de slachtoffers van de Holocaust en is niet in overeenstemming met de Griekse cultuur en de waarden van de Griekse samenleving”, zei het ministerie van Buitenlandse Zaken in een verklaring. “Dergelijke acties herinneren ons aan de noodzaak om waakzaam te zijn bij het verdedigen van onze morele waarden tegen racisme, haat en onverdraagzaamheid.”

Het Holocaustmonument in Larissa was in 2017 ook al het doelwit van religieuze fanatici. Toen was het de zelfbenoemde ‘Vader Kleomenis’ die het monument bespuugde en schopte, met eieren bekogelde en daarbij obscene beledigingen riep. Hij beweerde dat hij door zijn actie het Grieks-orthodoxe geloof wilde beschermen.

3 Responses to Holocaustmonument en synagoge Larissa beklad

  1. tandjoeng1 schreef:

    Is de man schuldig die vanaf zijn jeugd zo gehersenspoeld is door zijn geestelijk leider dat hij in die waanzin gelooft. Jesus Christus, de zoon van God wil helemaal niet overwinnen., want iedereen mocht bij hem komen. Maar dat laatste is hem natuurlijk niet verteld. Dergelijke figuren zijn te vinden in alle religieuze partijtjes. die nog steeds op de dag van vandaag de schuldigen zijn van oorlogen en strijd.

  2. ingrid Osephius schreef:

    Vreselijk ook hier al en ik voelde me hier zo veilig., Ik weet wel dat veel Grieken antisemieten zijn en dat is vooral door de kerk.

  3. […] Holocaustmonument en synagoge Larissa beklad […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: