De kunst van handgemaakt filodeeg

Giorgos Hatziparaskos is met zijn 86 jaar een van de laatste bakkers in Griekenland die met de hand filodeeg maakt. Met de hulp van zijn vrouw Katerina en zoon Paraskevas houdt hij het bedrijf draaiende – dankzij toeristen die Kreta bezoeken.

In 1960 opende Hatziparaskos zijn bakkerij in Rethymnon en in de loop der jaren is hij uitgegroeid tot een lokale beroemdheid. De plaatselijke bevolking komt naar zijn winkel voor het handgemaakte filodeeg en toeristen bezoeken de zaak om zijn beroemde baklava en kadaifi te proeven.

Omdat hij met de hand niet niet zoveel deeg kan produceren als een machine, houdt Hatziparaskos het hoofd boven water door van zijn werkplaats een toeristische attractie te maken waar mensen hem in actie kunnen zien.

Door de coronapandemie en het teruglopen van het toerisme heeft het familiebedrijf dit jaar grote schade geleden.

One Response to De kunst van handgemaakt filodeeg

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: