Netflix maakt documentaire over de katten op Syros

Netflix gaat een documentaire maken over de katten op Syros. Het idee is afkomstig van Richard en Joan Bowell die op het eiland een opvang- en adoptiecentrum voor katten runnen.

Enkele jaren geleden bleven ze na een vakantie op het eiland wonen en in 2011 begon de Deense Joan Rachlitz Bowell met God’s Little People Cat Rescue, voor de talloze katten die ze op Syros tegenkwam. Inmiddels zorgt het centrum voor zo’n 55 katten en wat wilde dieren uit de buurt.

De zorg voor de katten betalen Richard en Joan zelf, met de hulp van donaties. Ook werken ze nauw samen met lokale dierenartsen. Twee jaar geleden werd een advertentie waarin een ‘kattenfluisteraar’ werd gezocht wereldnieuws. Er kwamen zo’n 200 reacties binnen van mensen die voor de katten wilden zorgen.

De gemeente Syros-Ermoupolis hoopt dat de katten-docu ook een mooie promotie is voor het eiland: “Het is waarschijnlijk de eerste keer dat een wereldwijd televisienetwerk Syros bezoekt om te filmen en we verwachten dat dit een meerwaarde zal bieden aan het toeristisch product van het eiland.”

Een filmploeg van Netflix was eind oktober op het Cycladeneiland om opnames te maken. De documentaire over de katten van Syros moet begin 2021 te zien zijn op het streamingplatform.

One Response to Netflix maakt documentaire over de katten op Syros

  1. […] Netflix maakt documentaire over de katten op Syros […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: