Gedeeltelijke lockdown voor een aantal regio’s

Premier Kyriakos Mitsotakis heeft vandaag een gedeeltelijke lockdown aangekondigd voor enkele regio’s na een golf van nieuwe coronabesmettingen. De maatregelen gaan in op dinsdag 3 november om 06.00 uur en gelden voor de hele maand.

In een groot deel van het land moeten restaurants, bars, café’s, bioscopen en sportscholen hun deuren weer sluiten. Het gaat om het grootste deel van Noord-Griekenland en de regio rond Athene. Restaurants in deze gebieden mogen alleen afhaalmaaltijden aanbieden, ook is het toegestaan om eten te bezorgen.

In de rest van Griekenland wordt het verplicht om overal een mondkapje te dragen (zowel binnen als buiten) en geldt tussen 24.00 en 05.00 uur een avondklok. Universiteiten moeten op afstand les geven, de helft van de werknemers moet thuiswerken en publieke bijeenkomsten zijn verboden.

In tegenstelling tot de lente-lockdown, wordt reizen binnen Griekenland niet aan banden gelegd en blijven winkels open.

Mitsotakis sprak tijdens een tv-toespraak van een ‘agressieve toename van besmettingen’ die het gezondheidssysteem dreigen te ontregelen. “Het is tijd voor politieke beslissingen om het ergste te voorkomen”, zei de premier. Hij benadrukte wel dat Griekenland behoort tot de landen in Europa met de minste besmettingen.

Vandaag 2056 nieuwe besmettingen

Het aantal nieuwe coronabesmettingen in Griekenland is de afgelopen dagen aanzienlijk toegenomen, vooral in het noorden van het land en in de regio ron Athene. Voor de vierde keer in vijf dagen tijd werd een recordaantal nieuwe coronabesmettingen geregistreerd. Het aantal nieuwe gevallen oversteeg vandaag voor het eerst de 2000.

Sinds gisteren zijn er 2056 nieuwe besmettingen vastgesteld, waarvan er 22 werden ontdekt na controles aan de grens en er 62 verband houden met bekende uitbraken. Dat meldt de Nationale Organisatie voor Volksgezondheid (EODY) in de dagelijkse update. Het aantal coronagevallen sinds het begin van de uitbraak is gestegen naar 39.251.

Er zijn 6 personen overleden aan de gevolgen van het virus, het aantal sterfgevallen is nu 626. Er worden 135 patiënten beademd op de intensive care, 291 patiënten zijn ontslagen van de IC.


3 Responses to Gedeeltelijke lockdown voor een aantal regio’s

  1. […] Gedeeltelijke lockdown voor een aantal regio’s […]

  2. […] Mitosotakis kondigde dit weekend een gedeeltelijke lockdown af voor een aantal regio’s rond Athene en in het noorden van Griekenland. Dat houdt in dat […]

  3. […] De Griekse overheid wil met een lockdown de ​​”agressieve” toename in besmettingen en een stijging van intubaties en opnames op de intensive care een halt toe te roepen. De regio’s Serres en Thessaloniki waren om die reden al sinds begin deze week op slot. […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: