Activisten zaaien cannabis in plantenbakken van de Great Walk

Wie een blik werpt op de grote plantenbakken die als onderdeel van het Athens City Walk-project in het centrum van de stad zijn geplaatst, kan daar wat opmerkelijk groen in ontdekken.

Een groep activisten heeft er namelijk cannabiszaad in gezaaid en dat groeide al snel uit tot een aantal fris groene plantjes. Het ‘Activistenknooppunt voor een liberale samenleving’ (Κόμβος Ακτιβιστών για μια Φιλελεύθερη Κοινωνία) wil met de actie een bijdrage leveren aan de “verfraaiing” van Panepistimiou Avenue.

“We zijn een open gemeenschap van activisten die met onze acties de cultuur, publieksparticipatie en de verdediging van individuele rechten wil bevorderen. Met de liefde voor Athene als criterium”, schrijven ze in een verklaring. “Het basiskompas van onze acties is de overtuiging dat het publiek gescheiden wil worden van de staat.”

“Bovendien verdedigden we met deze stap de vrije wil van de mens en het recht op de vrije teelt van cannabis voor zowel recreatieve als medische redenen, zoals we onlangs in Canada hebben gezien”, aldus de activisten.

De groep zegt meer dan 30 interventies in de openbare ruimte te hebben georganiseerd – ook in samenwerking met in samenwerking met erkende instanties, instellingen en ngo’s.

Dat niet alle samenwerking bewust gebeurde, blijkt uit de ironische slotwoorden van de verklaring: “Ten slotte willen we de medewerkers van de groendienst en de loco-burgemeester Eugenios Kollatos hartelijk bedanken, omdat ze ons initiatief omarmden en de cannabis elke avond water gaven.”

One Response to Activisten zaaien cannabis in plantenbakken van de Great Walk

  1. […] Activisten zaaien cannabis in plantenbakken van de Great Walk […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: