Avondklok voor regio’s met hoog risico, mondkapjes ook buiten verplicht

Premier Kyriakos Mitsotakis heeft vanavond in een televisietoespraak aanvullende coronamaatregelen aangekondigd, vanwege een recordpiek in het aantal nieuwe besmettingen. De nieuwe maatregelen gaan in op zaterdag 24 oktober om 06.00 uur.

In regio’s die zich op niveau 3 (oranje) en 4 (rood) bevinden gaat tussen 00.30 uur en 05.00 uur een avondklok gelden. Voor mensen die in nachtdienst werken en noodgevallen wordt een uitzondering gemaakt.

Avondklok

Door het instellen van een avondklok moeten bijeenkomsten ’s avonds laat tot een minumum worden beperkt aangezien die de verspreiding van het coronavirus bevorderen, luidde de toelichting van Mitsotakis.

Ook wordt het verplicht om overal een mondkapje te dragen. Die verplichting gold al in alle gesloten publieke ruimtes, maar moet nu ook buitenshuis. De premier noemde de maatregel ‘de geneeswijze vóór het vaccin’.

“Om het duidelijk te zeggen: vanaf nu is een mondkapje vereist om een ​​café of restaurant binnen te gaan. Het mondkapje mag pas af, als je op je plaats zit. En natuurlijk blijft het verboden voor klanten om te staan in gesloten ruimtes”, zei Mitsotakis.

882 nieuwe besmettingen, 15 sterfgevallen

Griekenland noteerde voor de derde dag op rij een nieuw dagrecord in het aantal nieuwe coronabesmettingen. Sinds gisteren zijn er 882 nieuwe besmettingen vastgesteld. Dat meldt de Nationale Organisatie voor Volksgezondheid (EODY) in de dagelijkse update. Het aantal coronagevallen is gestegen naar 28.216.

Er zijn 15 mensen overleden aan de gevolgen van het virus. Ook dit is een dagrecord. Het aantal sterfgevallen is nu 549. Er worden momenteel 90 patiënten beademd op de intensive care, 265 mensen zijn ontslagen van de IC.


One Response to Avondklok voor regio’s met hoog risico, mondkapjes ook buiten verplicht

  1. […] Avondklok en mondkapjesplicht ook buiten […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: