Moordenaar Suzanne Eaton krijgt levenslang

De man die vorig jaar op Kreta de Amerikaanse wetenschapper Suzanne Eaton heeft vermoord, is veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf.

De zevenkoppige rechtbank in Retymno – bestaande uit drie rechters en vier juryleden – veroordeelde de 28-jarige Ioannis Paraskakis uit Tavronitis tot een levenslange gevangenisstraf voor moord, 13 jaar voor verkrachting en 4 maanden plus een boete van 1000 euro voor wapenbezit. De man bekende vorig jaar al dat hij de Amerikaanse had vermoord.

In de slotverklaring tijdens zijn proces beweerde Paraskakis dat hij Eaton per ongeluk met zijn auto had aangereden en de nog ademende vrouw in zijn kofferbak had gestopt. Daarna had hij haar gedumpt in een grot die tijdens de Tweede Wereldoorlog als schuilplaats werd gebruikt, in een poging zijn arrestatie uit te stellen.

De 59-jarige Suzanne Eaton, die werkte als onderzoeksleider bij het gerenommeerde Max Planck Instituut voor Moleculaire Celbiologie en Genetica, was in juli 2019 op Kreta voor een conferentie. Haar collega’s sloegen alarm toen ze niet terugkwam na het hardlopen.

Een week later werd het lichaam van de Amerikaanse gevonden in een grot die tijdens de Tweede Wereldoorlog door de Duitsers als bunker werd gebruikt.

One Response to Moordenaar Suzanne Eaton krijgt levenslang

  1. […] Moordenaar Suzanne Eaton krijgt levenslang […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: