243 positieve tests in nieuw kamp Lesbos

In het nieuwe tijdelijke vluchtelingenkamp bij Kara Tepe op Lesbos zijn in totaal 243 coronabesmettingen vastgesteld. Dat heeft regeringswoordvoerder Stelios Petsas bekend gemaakt.

De gemiddelde leeftijd van de positief gesteste personen is 24 jaar en de meesten van hen zijn asymptomatisch. Er werden ook 40 werknemers van ngo’s en 120 politieagenten die in het kamp werkten getest. Zij hadden allemaal een negatieve testuitslag.

7064 snelstests

De autoriteiten hebben tussen 12 en 20 september 7064 sneltests uitgevoerd in het tentenkamp waar nu naar schatting 9200 mensen verblijven. De vluchtelingen zijn afkomstig uit kamp Moria dat begin deze maand afbrandde. Op het moment van de brand waren er 35 besmettingen bevestigd in het kamp.

Bijna 13.000 vluchtelingen kwamen door de brand zonder onderdak te zitten. In allerijl werd een nieuw kamp uit de grond gestampt. Veel vluchtelingen wilden daar niet heen, omdat ze vrezen er niet meer uit te mogen als ze eenmaal binnen zijn.

De Griekse politie heeft vorige week zes verdachten opgepakt die brand zouden hebben gesticht in kamp Moria.

Nieuw dagrecord: 453 nieuwe besmettingen

Sinds gisteren zijn in Griekenland 453 nieuwe coronabesmettingen vastgesteld. Dit is een nieuw dagrecord. Van de nieuwe gevallen houden er 195 verband met bekende uitbraken (inclusief 184 in het Kara Tepe-kamp) en 25 werden ontdekt na controles aan de grens. Dat meldt de Nationale Organisatie voor Volksgezondheid (EODY) in de dagelijkse update.

Het aantal coronagevallen is gestegen naar 15.595. Er zijn 6 personen overleden aan de gevolgen van het virus, het aantal sterfgevallen is nu 344. Er worden 79 patiënten beademd op de intensive care, 181 patiënten zijn ontslagen van de IC. Tot dusver zijn er 1.210.118 klinische tests uitgevoerd.


De laatste ontwikkelingen en maatregelen rond de coronacrisis vind je in het speciale dossier: Coronavirus in Griekenland. De pagina wordt dagelijks bijgewerkt.


One Response to 243 positieve tests in nieuw kamp Lesbos

  1. […] 243 positieve tests in nieuw vluchtelingenkamp Lesbos […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: