Ministerie blundert met mondkapjes voor schoolkinderen

De scholen in Griekenland zijn gisteren weer open gegaan, maar wel met inachtneming van speciale coronamaatregelen. Zo is het voor zowel leerlingen als leraren verplicht om een mondkapje te dragen.

Het ministerie van Onderwijs zou zorgen voor een gratis stoffen mondkapje voor iedere leerling. Alle schoolkinderen vonden daarom op de eerste schooldag een herbruikbaar mondkapje (en een hervulbare waterfles) op hun tafel. In totaal werden er gisteren 1,6 miljoen maskers uitgedeeld op scholen. Er was alleen een probleem…de mondkapjes waren véél te groot.

Op social media leidde de blunder tot een grote stroom foto’s van kinderen die bijna helemaal verdwijnen achter de lap stof. Ook kwamen er suggesties voorbij om de oversized mondkapjes beter tot hun recht te laten komen. Zo kunnen ze gebruikt worden als tafelkleden, zeilen voor een boot of hangmatten.

Sommigen stelden zelfs voor om een mondkapje per bureau te gebruiken en niet per kind. “Het ene kind hangt het masker aan het linkeroor, het andere kind aan het rechteroor.” Anderen waarschuwden dat ouders nu heel gemakkelijk het verkeerde kind van school kunnen ophalen.

Vandaag werd bekend dat de productie van de herbruikbare mondkapjes voor schoolkinderen voorlopig is stopgezet vanwege de vele klachten over de grootte. De fabrikanten gaan weer aan de slag als ze de juiste formaten ontvangen van het ministerie van Volksgezondheid.

Het ministerie heeft toegegeven dat de bestellingen voor de drie verschillende maten mondkapjes (voor kleuters, basisschoolkinderen en oudere studenten / volwassenen) slecht geformuleerd waren en tot verwarring hebben geleid.


De laatste ontwikkelingen en maatregelen rond de coronacrisis vind je in het speciale dossier: Coronavirus in Griekenland. De pagina wordt dagelijks bijgewerkt.


4 Responses to Ministerie blundert met mondkapjes voor schoolkinderen

  1. […] Gisteren gingen de scholen in Griekenland weer open, met inachtneming van speciale coronamaatregelen. Zo is het voor zowel leerlingen als leraren verplicht om een mondkapje te dragen. Er was alleen één probleem met de gratis stoffeb mondkapjes die het ministerie van Onderwijs voor iedere leerling beschikbaar stelde: ze waren véél te groot. […]

  2. Darling Doormat schreef:

    Hahaha, waarom verwondert mij dit niet?

  3. ingrid Osephius schreef:

    AAn de ene kant verwonderd het me niet. Zodra de regering zich ergens mee gaat bemoeien gaat het fout, Maar we lopen allemaal al 6 maanden met die dingen op dus we weten donders goed hoe groot ze zijn. Was er dan helemaal niemand die gedurende het fabricatieproces zei: Go wat zijn ze groot!!!!

  4. […] Ministerie blundert met mondkapjes voor schoolkinderen […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: