Nieuw dagrecord: 372 besmettingen vastgesteld

Sinds gisteren zijn er in Griekenland 372 nieuwe coronabesmettingen vastgesteld. Dit is het hoogste aantal bevestigde besmettingen op één dag tot nu toe.

Van alle nieuwe besmettingen werden er 114 ontdekt in een voedselverwerkende fabriek in het departement Pella in het noorden van Griekenland, 21 positieve gevallen werden ontdekt bij controles aan de grens.

Er zijn 4 personen overleden aan de gevolgen van het virus. Het aantal sterfgevallen is nu 297. Er worden 49 patiënten beademd op de intensive care, 167 mensen zijn ontslagen van de IC. Tot dusver zijn er 1.082.401 klinische tests uitgevoerd.

Het totaal aantal coronagevallen in Griekenland sinds het begin van de pandemie is gestegen naar 12.452. Dat meldt de Nationale Organisatie voor Volksgezondheid (EODY) in de dagelijkse update. Van al deze gevallen is 44% te herleiden naar een al bekende besmetting en 19% gerelateerd aan buitenlandse reizen.

Strengere beperkingen in Pella, Pieria, Imathia en Kilkis

Vanwege de piek in het aantal besmettingen heeft vice-minister voor Burgerbescherming en Crisisbeheersing Nikos Hardalias vandaag stengere beperkende maatregelen opgelegd voor de noordelijke departementen Pella, Pieria, Imathia en Kilkis (in de regio Centraal-Macedonië)

Dat houdt in dat alle openbare markten, processies, feesten en bijeenkomsten van meer dan 9 personen zijn verboden. Ook mogen er in restaurants maxiaal 4 personen aan dezelfde tafel zitten. De maatregelen gaan morgen in en gelden tot 25 september.


De laatste ontwikkelingen en maatregelen rond de coronacrisis vind je in het speciale dossier: Coronavirus in Griekenland. De pagina wordt dagelijks bijgewerkt.


One Response to Nieuw dagrecord: 372 besmettingen vastgesteld

  1. […] Nieuw dagrecord: 372 besmettingen vastgesteld […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: