144 nieuwe besmettingen, 4 sterfgevallen

Sinds gisteren zijn er in Griekenland 144 nieuwe coronabesmettingen vastgesteld. Er zijn 24 positieve gevallen ontdekt bij controles aan de grens. Dat meldt de Nationale Organisatie voor Volksgezondheid (EODY) in de dagelijkse update.

Het aantal coronagevallen is gestegen naar 11.524. Er zijn 4 personen overleden aan de gevolgen van het virus. Het aantal sterfgevallen is nu 284. Er worden 41 patiënten beademd op de intensive care, 161 patiënten zijn inmiddels ontslagen van de IC. Tot dusver zijn er 1.027.618 klinische tests uitgevoerd.

Twee nieuwe besmettingen in Moria

In het opvang- en identificatiecentrum voor vluchtelingen in Moria zijn gisteren twee nieuwe coronagevallen ontdekt. De mensen woonden vlakbij de tent van de 40-jarige Somalische man die eerder deze week positief testte.

De besmetting heeft een angstgolf veroorzaakt in het kamp, vertellen hulpverleners op Lesbos aan de Volkskrant. Caroline Willemen van Artsen zonder Grenzen noemt de situatie ‘hallucinant’. “Iedereen draagt maskers, maar er is niet genoeg water om je handen te wassen”, zegt een Afghaanse vluchteling.

In het overbevolkte kamp zijn na het eerste coronageval 2000 monsters genomen voor diagnostische tests die worden uitgevoerd op een gezondheidsafdeling die onlangs door de Nederlandse overheid is geschonken.


De laatste ontwikkelingen en maatregelen rond de coronacrisis vind je in het speciale dossier: Coronavirus in Griekenland. De pagina wordt dagelijks bijgewerkt.


One Response to 144 nieuwe besmettingen, 4 sterfgevallen

  1. […] 144 nieuwe besmettingen, 4 sterfgevallen […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: