Recordkrimp Griekse economie in tweede kwartaal

Tussen april en juni is de Griekse economie met 14 procent gekrompen ten opzichte van het eerste kwartaal van 2020. Dat komt neer op de sterkste krimp van de afgelopen 25 jaar, blijkt uit cijfers van het Griekse statistiekbureau ELSTAT.

Op jaarbasis is de economische krimp 15,2 procent. Daarmee presteert de Griekse economie nog slechter dan tijdens de schuldencrisis (2010-2018).

De Griekse economie wordt vooral geraakt door het mislopen van inkomsten uit het toerisme vanwege de coronapandemie. Vorig jaar bracht de sector 19 miljard euro in het laatje, waarmee het toerisme een aandeel van 18 procent in het bruto binnenlands product (bbp) had.

“Mediterrane landen hebben een enorme klap gehad. In de belangrijkste Europese steden, waaronder Athene, zijn helemaal geen toeristen”, zei Grigoris Tassios, voorzitter van de Griekse hotelvereniging tegen persbureau Reuters. “Er waren geen inkomsten uit toerisme in het tweede kwartaal.”

De gegevens van ELSTAT toonden ook aan dat de consumentenbestedingen in het tweede kwartaal met 11,3% daalden doordat de bedrijfsactiviteit tot stilstand kwam, terwijl de bankdeposito’s toenamen.

2 Responses to Recordkrimp Griekse economie in tweede kwartaal

  1. […] economie met 14 procent gekrompen ten opzichte van het eerste kwartaal van 2020. Dat komt neer op de sterkste krimp van de afgelopen 25 jaar. De Griekse economie wordt vooral geraakt door het mislopen van inkomsten uit het toerisme vanwege […]

  2. […] Recordkrimp Griekse economie in tweede kwartaal […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: