Negatieve coronatest verplicht voor Nederlanders en Belgen

De Griekse overheid heeft vandaag de inreisregels voor een aantal landen verscherpt.

Vanaf 17 augustus moeten reizigers uit Nederland, België, Tsjechië, Spanje en Zweden een negatieve moleculaire Covid-19-test (PCR) kunnen tonen. Die test mag dan niet ouder zijn dan 72 uur.

Iedereen die naar Griekenland reist, is verplicht zich vooraf te laten testen op het coronavirus. Dit geldt ook voor kinderen (tenzij ze jonger zijn dan 10 jaar). Ook Griekse burgers die in de betreffende landen zijn geweest, dienen een negatieve testuitslag bij zich te hebben als ze Griekenland binnenkomen.

De maatregel geldt voorlopig tussen 17 en 31 augustus maar kan eventueel verlengd worden.

Waar kan ik me laten testen?

Je moet de PCR-test in je eigen land laten uitvoeren. Je kunt voor deze test niet terecht bij de GGD, die testen alleen mensen met klachten en geven telefonisch de uitslag door. Je kunt in Nederland terecht bij de volgende instanties:

Aan deze testen zijn kosten verbonden, de prijzen liggen tussen de 100 en 180 euro per persoon. 

In België wordt geadviseerd contact op te nemen met de huisarts of een laboratorium voor het afnemen van een PCR-test. Deze test wordt niet vergoed en kost ongeveer 45 euro. Meer info op www.info-coronavirus.be/

Update: De Nederlandse ambassade in Griekenland meldt op Facebook dat Nederlanders die met de boot vanuit Italië komen, GEEN PCR-test hoeven te overleggen. Hier geldt dat slechts het PLF moet worden ingevuld.

Inreisbeperkingen over land

Alle reizigers die via grensovergang Promachonas (aan de grens met Bulgarije) Griekenland binnenkomen, zijn vanaf 17 augustus ook verplicht een negatieve moleculaire Covid-19-test (PCR) te tonen. Het resultaat mag niet ouder zijn dan 72 uur en moet in het land van vertrek zijn gedaan. Dit geldt voor alle inkomende reizigers; ook voor Grieken en mensen met een Griekse verblijfsvergunning.

Via de grensovergang Kakavia (aan de grens met Albanië) mogen per dag maximaal 750 mensen Griekenland binnenkomen. Die maatregel gaat in op 16 augustus. De grens met Albanië is alleen geopend voor essentiële reizen, niet voor toeristen.

Aanvullende coronamaatregelen ingevoerd

Omdat het aantal besmettingen met het coronavirus in Griekenland de afgelopen dagen fors is toegenomen (gisteren werden 203 nieuwe besmettingen bevestigd, dit is een dagrecord), heeft de regering nieuwe beperkende maatregelen afgekondigd.

Zo zijn alle evenementen in Griekenland waar het publiek moet staan, inclusief concerten en uitvoeringen, tot nader order verboden.

In een deel van Griekenland moeten alle horeca-gelegenheden (zoals restaurants, bars, café’s) tussen 24.00 uur en 07.00 uur gesloten zijn. Dit gaat in op 11 augustus en duurt tot zeker 23 augustus.

De maatregel geldt op de volgende plekken:

  • De regio’s Kreta, Oost-Macedonië en Thracië
  • De regionale eenheden Thessaloniki, Chalkidiki, Larissa en Corfu (inclusief de Paxi-eilanden)
  • De eilanden Antiparos, Kos, Mykonos, Paros, Rhodos, Santorini en Zakynthos
  • De steden Katerini en VolosDe laatste ontwikkelingen en maatregelen rond de coronacrisis vind je in het speciale dossier: Coronavirus in Griekenland. De pagina wordt dagelijks bijgewerkt.One Response to Negatieve coronatest verplicht voor Nederlanders en Belgen

  1. […] Negatieve coronatest verplicht voor Nederlanders en Belgen […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: