Sakkari overwoog racket in te ruilen voor spikes

Maria Sakkari heeft tijdens de afgelopen maanden – toen het tennis 5 maanden stillag vanwege de coronacrisis – overwogen om haar racket tijdelijk in te ruilen voor een paar spikes.

De 25-jarige tennisster wilde meedoen aan de Griekse atletiekkampioenschappen als de WTA Tour voor dit seizoen gecanceld zou worden. Sakkari zou zich dan hebben ingeschreven voor de 100 meter.

“Het begon als een grapje met mijn fitnesscoach, maar van binnen voelde ik echt dat ik competitie nodig had”, zei de Griekse nummer 20 van de wereld. “Ik hou van mijn sport en ik zal ook nooit stoppen met tennissen. Maar ik miste het competitiegevoel wel heel erg.”

“Ik dacht: ik moet iets anders vinden als we dit jaar niet meer kunnen tennissen. En ik ben snel”, aldus Sakkari. Naar eigen zeggen loopt ze de 100 meter in 12,7 seconden, zonder spikes aan haar voeten én zonder startblok.

“Ik weet heus wel dat ik de 100 meter niet ga winnen, want ik ben geen profatleet. Maar toch, het leek me wel wat om daaraan mee te doen.”

Sakkari deed deze week mee aan de Palermo Ladies Open, het WTA-toernooi waarmee het internationale tennisseizoen officieel wordt hervat. Ze verloor daar van Kristyna Pliskova uit Tsjechië (6-4, 6-4).

2 Responses to Sakkari overwoog racket in te ruilen voor spikes

  1. […] het tennis 5 maanden stil lag vanwege de coronacrisis heeft Maria Sakkari overwogen om haar racket tijdelijk in te ruilen voor een paar spikes. De 25-jarige tennisster wilde meedoen aan de Griekse atletiekkampioenschappen […]

  2. […] Sakkari overwoog racket in te ruilen voor spikes […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: