153 nieuwe besmettingen

Sinds gisteren zijn er in Griekenland 153 nieuwe coronabesmettingen vastgesteld. Er zijn 11 positieve gevallen ontdekt bij controles aan de grens. Dat meldt de Nationale Organisatie voor Volksgezondheid (EODY) in de dagelijkse update. Het aantal coronagevallen is gestegen naar 5123.

Er zijn geen mensen overleden aan de gevolgen van het virus. Het aantal sterfgevallen blijft 210. Er worden 14 patiënten beademd op de intensive care, 129 mensen zijn ontslagen van de IC. Tot dusver zijn er 619.393 klinische tests uitgevoerd.

Meer reizen, meer besmettingen

Van de 153 nieuwe gevallen waren er 40 in Athene en 38 in Thessaloniki. Het is de derde dag op rij dat het aantal bevestigde nieuwe besmettingen boven de 100 uitkomt. Gisteren waren het er 124, de dag ervoor 121.

De recente piek in het aantal nieuwe bevestigde besmettingen is volgens Sotiris Tsiodras, hoofd van het Covid-19-adviescomité, voor een groot deel te wijten aan mensen die meer zijn gaan reizen. Ook de toename van het aantal afgenomen testen is volgens Tsiodras een belangrijke factor.

Van alle bevestigde besmettingen is 26,7% gelinkt aan reizen vanuit het buitenland. Tsiodras bevestigde er de laatste weken meer coronagevallen zijn ‘geïmporteerd’ omdat Griekenland in juli zijn grenzen weer heeft opengesteld voor toeristen.

Tsiodras uitte zijn bezorgdheid over de snelle toename van het binnenlandse besmettingspercentage, maar zei ook dat het Griekse gezondheidssysteem niet wordt belast. Volgens Tsiodras zijn veel mensen drager van het virus, maar zijn ze asymptomatisch. Hij zei ook dat er nu meer besmettingen bij jongeren worden vastgesteld.

Bar Mykonos gesloten na 7 coronagevallen

De stijging van het aantal binnenlandse besmettingen is te herleiden naar plekken waar veel mensen bijeenkomen, zoals bruiloften en bars. Bij een bruiloft in Alexandroupolis zijn 31 gasten besmet en ook in Thessaloniki en Serres bleken bruiloften een besmettingshaard.

De autoriteiten hebben vandaag de populaire Alemagou-bar op Mykonos tot nader order gesloten nadat 7 personeelsleden positief testten op het coronavirus.


De laatste ontwikkelingen en maatregelen rond de coronacrisis vind je in het speciale dossier: Coronavirus in Griekenland. De pagina wordt dagelijks bijgewerkt.


2 Responses to 153 nieuwe besmettingen

 1. G. Dam schreef:

  ???a??st? ‘?a?a?a??’! ??

  Dankjewel voor je berichten, Natascha. Als ik daarop inhoudelijk wil reageren, doe ik dat wel op Facebook; maar niet als antwoord op je e-mails. Toch vind ik het fijn om je van tijd tot tijd te laten weten dat ik blij ben met je mail-berichten. Ik hoop dat je hier nog lang mee doorgaat!

  Voor ‘Wederhelft’ en mij helaas geen Griekenland dit jaar. Wegens corona en wegens ernstige ziekte van Hans. Dat laatste is ‘technisch’ opgelost (nu emotioneel nog). Wij gaan volgend jaar graag weer naar Griekenland, maar pas na een corona-vaccinatie. Wij zijn nog maar 66 en 69. Dus met een beetje geluk, Deo Volente e.d. hebben we nog voldoende gelegenheden.

  Kom jij eigenlijk nog wel eens in Griekenland?

  Groeten, ?a??et?sµ???,

  Gerard

  Get Outlook for Android

  ________________________________

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: