Gestolen icoon weer in Griekse handen

Een 19e-eeuws religieus icoon dat in 2005 samen met 11 anderen werd gestolen uit een klooster bij het dorp Kalouta, in het noordwesten van Griekenland, is weer in het bezit van Griekenland. Dat heeft het ministerie van Cultuur bekend gemaakt.

De icoon, dat de doop van Christus voorstelt, is op 31 juli teruggeven aan Griekenland. Volgens het Griekse Cultuurministerie is de repatriëring het resultaat van een samenwerking tussen de Griekse en Britse autoriteiten, met hulp van de Griekse ambassade in Londen.

In juni 2017 werd de icoon ontdekt door een archeoloog die werkte voor een dienst van het ministerie dat zich bezighoudt met de verificatie en bescherming van culturele artefacten. Het stuk stond te koop in een kunstgalerij in Londen, maar met hulp van de Britse autoriteiten werd het van de verkooplijst gehaald.

Na onderzoek bleek het inderdaad te gaan om een van de gestolen iconen.

3 Responses to Gestolen icoon weer in Griekse handen

  1. Helen schreef:

    Een attente medewerker. Bravo. Nu de Elgin Marbles nog terug. Als je de film: The first line bekijkt, begrijp je niet waarom die Britten zo stug en volhardend zijn in hun leugens. Dit terwijl de bewijzen de feiten snoeihard op tafel leggen.

  2. […] Gestolen icoon weer in Griekse handen […]

  3. […] Bij opgravingen op een privéterrein in de regio Ilia werden dit jaar acht oude graftombes ontdekt, die dateren uit de 2e tot de 4e eeuw voor Christus. En deze zomer kwam een 19e-eeuws religieus icoon dat in 2005 was gestolen uit een klooster weer in het bezit van Griekenland. […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: