Griekenland scherpt coronamaatregelen verder aan

De Griekse regering heeft vandaag nieuwe maatregelen aangekondigd om de verspreiding van het coronavirus onder controle te krijgen. Aanleiding is de piek in het aantal nieuwe besmettingen in het land.

Vanaf morgen (1 augustus) is het dragen van een mondkapje verplicht in alle openbare binnenruimtes. De mondkapjesplicht geldt ook in kerken, maar niet in eetgelegenheden. Dat maakte vice-minister van Burgerbescherming Nikos Hardalias bekend tijdens een ingelaste persconferentie die live op televisie werd uitgezonden.

In nachtclubs, bars, locaties voor live-muziek, bar-restaurants en cafés moeten alle bezoekers een zitplaats hebben. Op stranden, openbare en privéboten moeten de sociale afstandsregels in acht worden genomen. Alle openluchtevenementen, inclusief heiligenfeesten, zijn tot 31 augustus verboden.

Bezoek in ziekenhuizen beperkt

Verder kondigde Hardalias aan dat bezoek in ziekenhuizen, verzorgingshuizen en vluchtelingencentra tot 15 augustus wordt beperkt. Uitgezonderd mensen die patiënten begeleiden. Bij huwelijken, doopfeesten en begrafenissen mogen maximaal 100 mensen aanwezig zijn, zij moeten ook allemaal voldoende afstand houden van elkaar.

Mondkapjesplicht uitgebreid

Het gebruik van maskers buitenshuis wordt sterk aanbevolen wanneer er niet voldoende afstand van elkaar gehouden kan worden. Mensen met medische problemen – zoals ademhalingsmoeilijkheden – en kinderen onder de 3 jaar zijn vrijgesteld van het dragen van een mondkapje.

Eerder deze week werd de mondkapjesplicht al uitgebreid. Sinds 29 juli is het dragen van een mondkapje verplicht in alle winkels, nutsbedrijven, openbare diensten, banken, kantoren die diensten verlenen aan klanten, supermarkten en levensmiddelenwinkels (slager, bakker, groenteboer etc.), kappers, schoonheidscentra, ziekenhuizen, dokterspraktijken, liften, openbaar vervoer, taxi’s, schepen en vliegtuigen.

78 nieuwe besmettingen, 3 sterfgevallen

Sinds gisteren zijn er in Griekenland 78 nieuwe coronabesmettingen vastgesteld. Er zijn 10 positieve gevallen ontdekt bij controles aan de grens. Dat meldt de Nationale Organisatie voor Volksgezondheid (EODY) in de dagelijkse update.

Het aantal coronagevallen steeg naar 4477. Er zijn ook 3 mensen overleden aan de gevolgen van het virus. Het aantal sterfgevallen is nu 206. Er worden 9 patiënten beademd op de intensive care. Tot dusver zijn er 529.855 klinische tests uitgevoerd.


De laatste ontwikkelingen en maatregelen rond de coronacrisis vind je in het speciale dossier: Coronavirus in Griekenland. De pagina wordt dagelijks bijgewerkt.


3 Responses to Griekenland scherpt coronamaatregelen verder aan

  1. […] Griekse regering heeft vandaag nieuwe maatregelen aangekondigd om de verspreiding van het coronavirus onder controle te krijgen. Aanleiding is de piek in het […]

  2. Frans schreef:

    Goed zo alles doen ok corona te bestrijden

  3. […] Griekenland scherpt coronamaatregelen verder aan […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

<span>%d</span> bloggers liken dit: