Doek valt nu ook voor zondageditie Ethnos

Een jaar geleden werd de dagelijkse uitgave al gestopt. Nu komt er ook een einde aan de zondageditie van de krant Ethnos. Aanstaande zondag, 2 augustus, verschijnt hij voor het laatst.

Ethnos is één van de vier grootste zondagkranten in Griekenland, al daalde de oplage de afgelopen jaren van 22.000 naar 14.000-15.000 exemplaren. De krant verscheen voor het eerst in 1913 en steunde toen de centristische premier Eleftherios Venizelos.

Later steunde de krant Georgios Papandreou en zijn partij Unie van het Centrum. In 1970, tijdens de Griekse militaire junta, werd Ethnos gedwongen de productie te staken. In 1981 lanceerde Dimitris Varos de krant opnieuw, nu als een kleurentabloid.

De krant was jarenlang in handen van Pegasus Publishing, maar in 2017 werd Ethnos verkocht aan Dimera Media Investments, eigendom van de Grieks-Russische zakenman Ivan Savvidis – ook eigenaar van voetbalclub PAOK. Dimera zou 3 miljoen euro hebben neergeteld voor de beide Ethnos-titels (het dagblad en de zondageditie).

Op 30 juli 2019 stopte de dagelijkse uitgave van de krant. Een jaar later valt dus ook het doek voor de zondagkrant. De website www.ethnos.gr blijft nog wel bestaan, al wordt daar  bezuinigd op personeel en salarissen.

One Response to Doek valt nu ook voor zondageditie Ethnos

  1. […] Doek valt nu ook voor zondageditie Ethnos […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: