Drie schatzoekers omgekomen in put bij Varybobi

In het dorp Varybobi, ten noordoosten van Athene, zijn drie mannen omgekomen in een geïmproviseerde schacht. Waarschijnlijk is de zoektocht naar een vermeende schat hen fataal geworden.

De lichamen van de mannen (van 47, 48 en 58 jaar oud) werden vanmorgen door de brandweer gevonden in een 8 meter diepe put. Ze lagen naast een kleine gasgenerator, Waarschijnlijk zijn de mannen gestikt door de dampen, een autopsie moet de doodsoorzaak uitwijzen. 

Het drietal was samen met drie anderen naar het gebied gegaan. Toen de achtergebleven vrienden geen contact meer kregen met de mannen in de put, belden ze de brandweer. Rond 05.30 uur kwamen 12 brandweermannen ter plaatse, anderhalf uur later werden de drie lichamen geborgen. De drie anderen (twee mannen en een vrouw) zijn door de politie meegenomen voor verhoor.

Omdat er in het gebied veel archeologische vondsten worden gedaan, wordt aangenomen dat de groep op zoek was naar een schat of gouden munten. Het is niet duideljk hoe ze de put, in de buurt van de kerk van de Heilige Drie-eenheid, hebben gevonden.

Op veel plaatsen in Griekenland gaan al tientallen jaren geruchten over vermeende schatten die in de Tweede Wereldoorlog werden verborgen om later op te graven.

In mei kwamen vier mannen om het leven in een oude Duitse bunker bij de badplaats Loutraki. Ook zij zouden op zoek zijn geweest naar een schat.

2 Responses to Drie schatzoekers omgekomen in put bij Varybobi

  1. Darling Doormat schreef:

    Sommigen zijn echt hardleers. Wat een vreselijk einde.

  2. […] Drie schatzoekers omgekomen in put bij Varybobi […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: