Mondkapjesplicht uitgebreid vanaf 29 juli

Vanaf morgen (29 juli) is het op meer plekken in Griekenland verplicht om een mondkapje te dragen. Dat heeft onderminister van Civiele Bescherming en Crisisbeheersing, Nikos Hardalias, vandaag bekend gemaakt.

“We moeten leren leven met het gebruik van mondkapjes”, zei Hardalias tijdens een persconferentie. Hij zei dat het ook ‘sterk wordt aanbevolen’ om een mondkapje te dragen in alle binnenruimtes waar mensen dicht bij elkaar staan en het moeilijk is om de sociale afstandsregels na te leven.

Hardalias wees er op dat het virus ‘nog steeds aanwezig is’ en dat de gezondheids- en hygiëneregels strikt moeten worden nageleefd. Verder adviseerde hij om grote bijeenkomsten en mensenmenigten te vermijden.

Verslapping onder de burgers en versoepeling van de controles hebben volgens Hardalias geleid tot ‘een verontrustende toename van het aantal gevallen van het coronavirus’.

Hier geldt vanaf 29 juli een mondkapjesplicht:

Alle winkels, nutsbedrijven, openbare diensten, banken, kantoren die diensten verlenen aan klanten, supermarkten en levensmiddelenwinkels (slager, bakker, groenteboer etc.), kappers, schoonheidscentra, ziekenhuizen, dokterspraktijken, liften, openbaar vervoer, taxi’s, schepen en vliegtuigen.

Voor personeel dat klanten bedient in restaurants, cafés en bars blijft het verplicht om een mondkapje of face-shield te dragen. Kerken staan nu nog niet op de lijst van plekken waar een mondkapje verplicht is, maar volgens Hardalias kan dat veranderen als de situatie daar om vraagt.

De mondkapjesplicht geldt voor zowel werknemers als voor de klanten/bezoekers. De boete voor het niet dragen van een mondkapje blijft 150 euro.

52 nieuwe bevestigde besmettingen, 1 sterfgeval

Sinds gisteren zijn er in Griekenland 52 coronabesmettingen vastgesteld. Er zijn 7 positieve gevallen ontdekt bij controles aan de grens. Dat meldt de Nationale Organisatie voor Volksgezondheid (EODY) in de dagelijkse update. Het aantal coronagevallen steeg daardoor naar 4279.

Er is ook 1 persoon overleden aan de gevolgen van het virus. Het aantal sterfgevallen is nu 203. Er worden 8 patiënten beademd op de intensive care. Tot dusver zijn er 457.540 klinische tests uitgevoerd.


De laatste ontwikkelingen en maatregelen rond de coronacrisis vind je in het speciale dossier: Coronavirus in Griekenland. De pagina wordt dagelijks bijgewerkt.


4 Responses to Mondkapjesplicht uitgebreid vanaf 29 juli

 1. Dirk-Guenther schreef:

  Het gaat van epidemie, naar pandemie, naar dramdemie, naar scamdemie..
  Niets gevaarlijker dan de jaarlijkse griepepidemie, en numworden hele landen en hun opgebouwde ekonomieeën verwoest.
  Verplichtte vaccinatie als het nieuwe verdienmodel voor de multinationals en de elite,,?
  Ik ben er zéer sceptisch over !

 2. Nicolaas schreef:

  Wat heeft U opgelegde verplichting voor zin meneer Nikos Hardalias als er geen controle op is. U had eerst het controle systeem op orde moeten brengen en dan pas deze maatregelen moeten afkondigen. Bijvoorbeeld meer toezichthouders en politie op de vakantie eilanden i.p.v bezuinigingen. Ik denk dat U niet weet wat daar nu plaats vindt. Hossende zingende en springende jongeren zonder mondkapjes tegen elkaar. De bron van de meeste besmettingen. Andere Europese landen hebben hun maatregelen genomen.Moet U nog meer voorbeelden hebben ?

 3. […] deze week werd de mondkapjesplicht al uitgebreid. Sinds 29 juli is het dragen van een mondkapje verplicht in alle winkels, nutsbedrijven, openbare […]

 4. […] Mondkapjesplicht uitgebreid vanaf 29 juli […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: