UEFA niet blij met nieuwe datum Griekse bekerfinale

De UEFA is niet te spreken over het besluit van de Griekse voetbalbond om de bekerfinale op 30 augustus te spelen. De Europese bond wil namelijk begin augustus weten welke clubs er in de Europese toernooien uitkomen.

De Griekse bekerfinale gaat tussen Olympiakos Piraeus en AEK Athene en stond oorspronkelijk gepland voor 26 juli in het kleinere Georgios Kamaras-stadion in Rizoupoli (in plaats van het Olympisch Stadion van Athene)

De Griekse bond besloot het duel uit te stellen uit vrees voor supportersrellen. Enkele dagen voor de wedstrijd vond de politie namelijk 18 benzinebommen en 12 grote houten knuppels die verstopt waren in een park in de buurt van het stadion waar de finale gespeeld zou worden.

“De FIFA en UEFA hebben de aanbeveling gedaan om alle nationale competities, inclusief de Griekse beker, voor het einde van het lopende seizoen en vóór 3 augustus uit te spelen”, zei UEFA-official Herbert Hübel in een verklaring.

Ook Olympiakos voelt er niets voor om op 30 augustus de bekerfinale te spelen. “De nieuwe datum maakt niet alleen het Griekse voetbal belachelijk, maar doet af aan de integriteit van het toernooi, aangezien de transferperiode begint op 3 augustus en de teams dus op 30 augustus niet hetzelfde zijn”, laat de club weten. Olympiakos riep de UEFA, FIFA en de Griekse regering op ‘deze schande niet toe te staan’.

Voetbalwedstrijden in Griekenland worden zonder fans gespeeld sinds de competitie vorige maand weer werd hervat. Vanwege de coronacrisis lag het voetbal vanaf half maart stil.

3 Responses to UEFA niet blij met nieuwe datum Griekse bekerfinale

  1. […] UEFA niet blij met nieuwe datum Griekse bekerfinale […]

  2. […] De Nederlandse scheidsrechter was eind juli al door de Griekse bond en de UEFA gevraagd om de bekerfinale te leiden, maar het duel werd twee keer uitgesteld. […]

  3. […] bekerfinale werd twee keer uitgesteld. Aanvankelijk zou de wedstrijd op 26 juli worden gespeeld, maar de politie kon toen de veiligheid […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: