Grote natuurbrand bij Kehries deels onder controle

In vijf dorpen in de regionale eenheid Korinthe is vandaag de noodtoestand uitgeroepen vanwege de grote natuurbrand die enkele dagen geleden uitbrak in de regio. Het gaat om de nederzettingen Xylokerizi, Sofiko, Athikia, Galataki en Aghios Ioannis.

Voor de derde dag op rij is de brandweer bezig om een grote brand in het regio rond Kehries onder controle te krijgen. 367 brandweerlieden en vrijwilligers zijn actief in het gebied, zij richten zich voornamelijk op de fronten bij de nederzettingen Galataki en Drasa.

De vlammen verspreidden zich in ontoegankelijke gebieden met dicht bos. Het hoofd van de Griekse brandweer, Stefanos Kolokouris, noemde het tegenover persbureau AMNA het ‘een prestatie’ dat niemand gewond is geraakt bij zo’n grote en moeilijke brand.

Laat in de nacht was de brand gedeeltelijk onder controle, maar de schade is aanzienlijk. Volgens de lokale autoriteiten zijn er 10 huizen beschadigd. Ook is er naar schatting 2000 hectare landbouwgrond verwoest, voornamelijk olijfbomen.

Er wordt een onderzoek ingesteld naar de oorzaak van de brand, nadat de burgemeester van Korinthe Vassilis Nanopoulous zei dat 10 dagen geleden op ongeveer dezelfde plaats ook al een brand was uitgebroken.

Om te zien of er sprake is van brandstichting, worden beelden bekeken van beveiligingscamera’s in een militaire faciliteit dichtbij de plek waar de brand uitbrak.

Ook op diverse andere plaatsen in Griekenland woeden natuurbranden, waaronder bij de stad Keratea in Oost-Attica, bij Grammatiko in de regio Ilia op de Peloponnesos en in het gebied rond Agia Irini op Kefalonia.

Ben je in Griekenland en zie je ergens een (beginnende) bosbrand, bel dan direct met het alarmnummer 199

One Response to Grote natuurbrand bij Kehries deels onder controle

  1. […] Grote natuurbrand bij Kehries deels onder controle […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: